Έντονη τοποθέτηση του Άντρου Αντώνιου μετά τις απειλές Κ.Σ.Α προς οδηγούς πριν από East Safari Rally

Οι αγώνες Ράλι και ταχύτητας έχουν πάρει την κατιούσα στην Κύπρο μετά την αντιπαράθεση Κ.Ο.Α και Κ.Σ.Α, με κυριότερους επηρεαζόμενους τους οδηγούς οι οποίοι βρέθηκαν στη μέση για ακόμα μια φορά.

Με τον αγώνα East Safari Rally της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου να είνια προ των πυλών, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυοκινήτου εξέδοσε απειλητική ανακοίνωση προ ημερών ενημερώνοντας ότι όποιο πλήρωμα αγωνιστεί θα δεκτεί ποινές…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Αντρός Αντώνιου τοποθετήθηκε σε έντονο ύφος με ανακοίνωση του αναφέροντας τα εξής

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου δηλώνει:
«Φτάνει πια!»
Είναι με μεγάλη λύπη και στεναχώρια, ως άνθρωπος που αγαπούσα και αγαπώ το αυτοκινητάθλημα, που παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν και γίνονται στο αγαπημένο μας άθλημα τελευταίως. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να γράψω και δημοσιεύσω τα πιο κάτω γιατί φαίνεται ότι το θράσος μερικών και το μένος τους δε λογαριάζει αν θα αφήσουν πίσω τους καμένη γη ή αν αυτό που υποτίθεται αγαπούν, καταστραφεί.
Θα πρέπει πρώτα να πούμε τα αυτονόητα και τα αδιαμφισβήτητα από οποιονδήποτε, ότι και να υποστηρίζει:
 Είμαι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ο οποίος έχει εκλεγεί μετά από καθόλα νόμιμη εκλογική διαδικασία, η οποία ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανένα.
 Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου είναι η μόνη αθλητική ομοσπονδία η οποία είναι αναγνωρισμένη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
 Επίσης, μόνο το καλεντάρι των αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου είναι αναγνωρισμένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και κανένα άλλο καλεντάρι αγώνων που αφορούν το αυτοκινητάθλημα δε τυγχάνει αναγνώρισης. Αυτό το λέει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και όχι εγώ ή η Ομοσπονδία. Μπορεί κάποιος να το δει στην ανακοίνωση του ΚΟΑ ημερομηνίας 10/5/2023.
 Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είναι η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου μας βάσει της νομοθεσίας. Αγώνας σε οποιοδήποτε άθλημα γίνεται εφόσον αυτός είτε απευθείας είτε μέσω αθλητικής ομοσπονδίας το εγκρίνει.
 Η εταιρεία με την ονομασία «Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου» δεν τυγχάνει οποιασδήποτε αθλητικής αναγνώρισης από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Αυτό το έκανε ξεκάθαρο σε αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, εδώ και μήνες.
Από την αρχή της θητείας μου, τόσο εγώ όσο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση σε αυτή τη μακροχρόνια διαφορά μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της πιο πάνω εταιρείας. Ήμουν παρόν και υποστήριξα πολλές συμβιβαστικές προσπάθειες άσχετα με τη νομιμότητα ή τον ωμό εκβιασμό που τύγχανε και τυγχάνει το άθλημα, εδώ και καιρό, πάντοτε για το καλό του αθλήματος και με αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι δε θα πρέπει να ταλαιπωρούνται ή επηρεάζονται οι αθλητές μας. Παρά τις διαφορές που είχαμε και έχουμε, εμείς σαν Ομοσπονδία ουδέποτε διανοηθήκαμε να απειλήσουμε αθλητές μας, με στέρηση του δικαιώματός τους να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες μας, επειδή λαμβάνουν μέρος και σε events που οργανώνει η πιο πάνω εταιρεία, ή να τους χειραγωγήσουμε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε πάντα, στα πλαίσια της νομιμότητας, να αντιμετωπίσουμε την «πειρατική» συμπεριφορά από πλευράς της πιο πάνω εταιρείας. Έχουμε το Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το μέρος μας αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό είναι αρκετό για αυτούς.
Έχω με λύπη μου δει τη σημερινή ανακοίνωση της πιο πάνω εταιρείας που ουσιαστικά προχωρούν σε απευθείας και απρόκλητη επίθεση στους αθλητές. Είναι γνωστή η παροιμία που λέει ότι όποιος δε μπορεί να δέρει το γάδαρο δέρνει το σαμάρι. Αυτό κάνει η πιο πάνω εταιρεία.
Είναι πράγματι νέα κατάντια από πλευράς της πιο πάνω εταιρείας, η νέα ανακάλυψή τους και η απευθείας απειλή στους αθλητές, οι οποίοι τολμούν να λάβουν μέρος σε νόμιμα προκηρυγμένο αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.
Να το πούμε για να ακουστεί ξανά και ξανά, ώσπου να βαρεθούν να το ακούουν και ας μην τους αρέσει, ότι ο αγώνας που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως τάχα μη αναγνωρισμένο, σε αντίθεση με τους αγώνες που διεξάγονται από την πιο πάνω εταιρεία, έχει άδεια από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και προσφέρει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και νοιάζεται για την ασφάλεια και υγεία των συμμετεχόντων και θεατών. Οι αγώνες λοιπόν που διεξάγει η πιο πάνω εταιρεία δεν έχουν τέτοια άδεια και από τα φαινόμενα ούτε εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων και θεατών αφού δεν έχουν καν νόμιμη και επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.
Για να προλάβω κάποιους που ίσως πεταχτούν και επειδή δε φοβάμαι να πω τα πράγματα με το όνομά τους, το «Ράλλυ ΛΑΟΣ» ή όπως άλλως το είπαν, το σταμάτησε η αστυνομία γιατί δεν είχε άδεια ούτε ασφαλιστική κάλυψη. Μάλιστα προκαλώ όποιο θέλει να μου παρουσιάσει άδεια ή πιστοποιητικό επαρκής και αποτελεσματικής ασφαλιστικής κάλυψης εκείνου του αγώνα. Αυτά για όσους θα ετοιμάζονται να πάρουν τη γλώσσα τους περίπατο.
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου προσπαθεί με όλα τα νόμιμα μέτρα που διαθέτει να προστατεύσει τη νόμιμη αθλητική αναγνώριση που έχει από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, αλλά επίσης προσπαθεί να αφήσει έξω από αυτό τους αθλητές.
Για να τελειώνουμε:
Είναι τουλάχιστον ανήθικο να βάλουμε τους αθλητές στη μέση της σύγκρουσης της Ομοσπονδίας με την πιο πάνω εταιρεία. Εμείς ουδέποτε χειραγωγήσαμε αθλητές και ουδέποτε θα το κάνουμε. Είναι νέο κατάντημα από πλευράς της πιο πάνω εταιρείας και θα πρέπει αυτό να σταματήσει.
Εγώ λοιπόν ο Άντρος Αντωνίου, αθλητής και λάτρης του αθλήματος του αυτοκινήτου εδώ και χρόνια και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου καλώ και προκαλώ, πλέον ονομαστικά, απευθείας και συγκεκριμένα, τον κύριο Αντώνη Μιχαηλίδη, όπου θέλει και δημόσια, να συζητήσουμε:
 για το ποιος είναι νόμιμος,
 ποιος έχει δικαίωμα να κάνει αγώνες στην Κύπρο,
 ποιος εμποδίζει με τη συμπεριφορά του, τους αθλητές του αυτοκινηταθλήματος να
αγωνιστούν και
 ποιος είναι έτοιμος να αγνοήσει την ανώτατη αθλητική αρχή της Κυπριακής
Επίσης
Δημοκρατίας για τα δικά του καπρίτσια και θέλω.
είμαι έτοιμος να ακούσω:
 ποιος εμποδίζει τη διεθνή εκπροσώπηση της Κύπρου σε αγώνες αυτοκινήτου στο εξωτερικό και
 ποιος δε λογαριάζει την υγεία των αθλητών, αφήνοντας τους να αγωνίζονται χωρίς πιστοποιητικά υγείας.
Τέλος θα ήταν καλά να συζητήσουμε:
 με ποιο νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εταιρεία στην οποία είναι εκ των διευθυντών της, προκηρύσσει αγώνες στην Κύπρο,
 αν αυτή η εταιρεία αναγνωρίζεται από την ανώτερη αθλητική αρχή αυτού του τόπου, και
 πότε και με ποιο τρόπο η FIA τον κάλεσε να αποκλείσει αθλητές από το να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά της.
Αυτά και άλλα πολλά είμαι έτοιμος να τα πω και να τα συζητήσω, ίσως όχι με τόσα ωραία ελληνικά ή και κανένα αγγλικό όπως φαίνεται ότι ξέρουν από την πιο πάνω εταιρεία. Όμως εγώ πάντα μιλούσα τη γλώσσα της αλήθειας και με αυτή είμαι έτοιμος να μιλήσουμε.
Δηλώνω υπεύθυνα ότι όσο είμαι πρόεδρος, ουδέποτε θα βάλω μπροστά τους αθλητές για να ικανοποιήσω ή εκβιάσω γεγονότα. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που δυστυχώς έχουν παραπλανηθεί ή έχουν βρει τους εαυτούς τους σε διασταυρούμενα πυρά για τα οποία δεν φταίνε.
Αφήστε τους αθλητές και ελάτε να τα λύσουμε τα θέματα χωρίς να τους βάζουμε μπροστά για να εκβιάσουμε καταστάσεις και να επηρεάσουμε νόμιμες διαδικασίες. Αφού πήρατε τον ΚΟΑ στο δικαστήριο γιατί σας αφαίρεσε την αναγνώριση, αφήστε τη δικαιοσύνη να αποφασίσει. Τι φοβάστε; Τι προσπαθείτε να πετύχετε με αυτή τη στάση και συμπεριφορά; Είναι κρίμα και άδικο αυτό που κάνετε. Και μη μου πείτε ότι προστατεύετε τους αθλητές εσείς, αφού είναι εσείς που αποσύρετε τη συγκατάθεση σας από αθλητές και τους εμποδίζεται να αγωνιστούν στο εξωτερικό, επειδή λαμβάνουν μέρος σε αγώνα που προκηρύσσεται με βάση το Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αναμένω λοιπόν. Έχετε ήδη δείξει ότι δεν έχετε ντροπή. Ελπίζω να μην ντραπείτε τώρα!
Το τι μέλλει γενέσθαι στους αγώνες Ράλι και ταχύτητας είναι αβέβαιο και το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε επιστρέψει ξανά στην δεκαετία του 2000 με ότι αυτό συνεπάγεται.