Έντονες μονομαχίες στο IAME Series Cyprus

Η μάχη στην κατηγορία Senior ήταν έντονη από τα προκριματικά, με τη Φώτια Θεοδόρου που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα της IAME, να γράφει τον ταχύτερο χρόνο (48.133), σταματώντας τα χρονόμετρα μόλις μπροστά από τους Χαράλαμπο Χρυσάνθου (48.245), Άντη Λούτσιο (48.249) και Μιχάλη Ευαγγέλου (48.407.

Στο Pre Final η Φώτια έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της, ξεχωρίζοντας μπροστά, με τον Μιχάλη Ευαγγέλου να πραγματοποιεί μια δυναμική εκκίνηση από την τέταρτη και να προσπαθεί να ενταχθεί ψηλά στην κατάταξη.

Ο 17χρονος οδηγός άφησε πίσω του τον Άντη Λούτσιο καθώς όλοι έστριψαν στην πρώτη στροφή, ενώ λίγο πριν από τη συμπλήρωση του γύρου, κατάφερε να προσπεράσει και τον Χρυσάνθου, με μια όμορφη μανούβρα στην κεκλιμένη στροφή της πίστας για να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Ο Ευαγγέλου κατάφερε στη συνέχεια να αντέξει την πίεση από τον Λούτσιο, ο οποίος κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση μα που ωστόσο δέχτηκε ποινή που τον έριξε στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης. Έτσι, η Φώτια κέρδισε το Pre Final μπροστά από τους Ευαγγέλου και Χρυσάνθου.

Στο FINAL, Φώτια Θεοδόρου και Μιχάλης Ευαγγέλου είχαν μια εντυπωσιακή μάχη που κράτησε για τέσσερεις γύρους, προτού η ίδια ξεχωρίσει μπροστά για να κερδίσει την κούρσα, με τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου να εγκαταλείπει λόγο βλάβης στον κινητήρα.  Ο Ευαγγέλου πήρε την καρό σημαία στη δεύτερη θέση, ενώ ο Αντης Λούτσιος, που έδωσε τη δική του σκληρή μάχη από την έκτη θέση της εκκίνησης, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση για να βρεθεί και πάλι στο βάθρο.

Στην κατηγορία Junior το pole position κατέκτησε ο Hasan Fikri (49.1), με τις μάχες για την πρωτιά στο Pre Finalνα είναι ακόμη πιο έντονες σε σχέση με την κατηγορία των Senior, αφού ο Fikri έπρεπε να παλέψει για αρκετή ώρα με τους Boris Blokhin, Τζιώρτζη Χριστοδούλου και Jacob Zavaliauskas, προτού πάρει τη νίκη.

Στον Τελικό, ο Fikri διατήρησε το πλεονέκτημα του για να πάρει τη νίκη, με την Ρεβέκα Καραγατσλή και τον Γιώργο Χριστοδούλου να έχουν επαφή και να βγαίνουν εκτός αγώνα, ενώ άξιο αναφοράς ήταν πως ο BorisBlokhin αποσύρθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα.

Τέλος, στην κατηγορία Mini το pole position κατέκτησε ο Πάνος Χριστοδούλου (53.8), με τον νεαρό οδηγό να κερδίζει τόσο το Pre Final όσο και τον Τελικό, τερματίζοντας μπροστά από τον Yanal Yatad (ο οποίος ξεκίνησε πέμπτος) και τον Στυλιανό Γεωργίου.

Αποτελέσματα 3ου γύρου IAME SERIES CYPRUS

MINI

  1. Πάνος Χριστοδούλου
  2. Yanal Yatad
  3. Στυλιανός Γεωργίου

JUNIOR

  1. Hasan Fikri
  2. Jacob Zaval
  3. Ραφαήλ Παπασάββας

SENIOR

  1. Φώτια Θεοδόρου
  2. Μιχάλης Ευαγγέλου
  3. Άντης Λούτσιος