Ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ανακοινώνει η Nissan

Η Nissan ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παρουσιάσει στην αγορά ένα ολοκαίνουργιο συμπαγές αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που προορίζεται για την Ευρώπη. Το νέο αυτοκίνητο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή μέσα στο πλαίσιο του οράματος «Ambition 2030» της Nissan. Κάτι που θα επιτευχθεί με καινούρια αυτοκίνητα και τεχνολογίες να παρουσιάζονται στο άμεσο μέλλον, όπως είδαμε με το νέο Nissan Ariya, ένα νέο crossover EV και τη μοναδική τεχνολογία e-POWER της Nissan που περνά στην Ευρώπη μέσω των Qashqai και X-Trail.
Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό συμπαγές αυτοκίνητο θα βελτιώσει περαιτέρω αυτή τη μελλοντική γκάμα, αφού ανακοινώθηκε ως μέρος του νέου οδικού χάρτη της Συμμαχίας 2030, σχεδιασμένο από τη Nissan και με σκοπό να κατασκευαστεί στο κέντρο της Renault ElectriCity στη Γαλλία,  πάνω στην πλατφόρμα Alliance CMF B-EV. Αυτή η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να διατηρήσουν μοναδικό στυλ για τα αντίστοιχα προϊόντα τους.

«Αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα σχεδιαστεί στη νέα κοινή μας πλατφόρμα, μεγιστοποιεί τη χρήση των περιουσιακών στοιχείων της Συμμαχίας μας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσέγγισης της «έξυπνης διαφοροποίησης» της Συμμαχίας και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει περαιτέρω ενθουσιασμό στους πελάτες μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Nissan Ashwani Gupta.

Το μελλοντικό συμπαγές EV ανακοινώθηκε ως μέρος της Συμμαχίας 2030, ενός κοινού οδικού χάρτη που ανακοινώθηκε από τη Renault, τη Nissan και τη Mitsubishi Motors που εστιάζει στα ηλεκτρικά μοντέλα και τις δραστηριότητες συνδεδεμένης μετακίνησης. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα κατασκευαστεί προστίθεται στη γκάμα οχημάτων της Nissan που κατασκευάζει η Renault στη Γαλλία. Μια γκάμα που περιλαμβάνει και τη σειρά LCV της Nissan, ιδίως το νέο Nissan Townstar, το οποίο διαδέχεται το πρωτοποριακό e-NV200 σαν το μικρό ηλεκτρικό βαν της μάρκας.