Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 23/24 – 6οςΑγώνας: Αφεντικό στην Μακούντα ο Χρήστος Τσαγγαράς

Συναρπαστικός ήταν ο έκτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross, ο οποίος διεξήχθη στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα.

Φτάνοντας στα μέσα της αγωνιστικής σεζόν, η δράση συνεχίζει να είναι στο ζενίθ με τις μάχες να βρίσκονται στο απόγειο και τους αναβάτες να κυνηγούν τους βαθμούς για υλοποίηση των στόχων.

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Χρήστου Τσαγγαρά στην ΜΧ1 αναμφίβολα έδωσε νέο-ωραίο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και η επόμενη αγωνιστική συνάντηση είναι σημαντική.

ΜΧ1 – Αφεντικό στο σπίτι του!!

Ο Χρήστος Τσαγγαράς συνέχισε την αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον προηγούμενο αγώνα και με τη νίκη του στην Μακούντα μείωσε περεταίρω την απόσταση από την κορυφή.

Το πρώτο σκέλος διεκόπει με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου καθώς ο Άριστος Γεωργίου είχε πτώση με τον Αριστόδημο Έλληνα που ακολουθούσε άθελα του να τον κτυπά. Ο Γεωργίου αποχώρησε από τον αγώνα ευτυχώς χωρίς κάτι το σοβαρό και το σκέλος επανεκκίνησε.

Ο Χρήστος Τσαγγαράς έφυγε πρώτος με τον BO Motor Oil / Rinaldi Μάριο Πάμπουκκα, Γιώργο Παπαλοΐζου και BO Motor Oil / RinaldiΜιχάλη Πάμπουκκα να ακολουθούν.

Σύντομα ο Μιχάλης Πάμπουκκας πέρασε δεύτερος και ξεκίνησε την καταδίωξη του Τσαγγαρά. Προς το τέλος του σκέλους ο Πάμπουκκας κατάφερε να περάσει πρώτος και να πάρει τη νίκη. Ο Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος και ο Μάριος Πάμπουκκας τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Χρήστος Τσαγγαράς ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση και σύντομα πήρε μέτρα από τους αντιπάλους του.

Ο Γιώργος Παπαλοΐζου πλασαρίστηκε δεύτερος και τρίτος πέρασε ο Μιχάλης Πάμπουκκας. Μπροστά ο Τσαγγαράς συνέχισε να ανοίγει απόσταση ενώ ο Παπαλοΐζου υπερασπιζόταν σθεναρά την δεύτερη θέση. Άτυχος στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Μάριος Πάμπουκκας, ο οποίος αποχώρησε με μηχανικό πρόβλημα.

Ο Τσαγγαράς μπροστά συνέχισε να ανοίγει την απόσταση με τον Μιχάλη Πάμπουκκα να περνά δεύτερος και να προσπαθεί να φτάσει τον πρωτοπόρο. Ένα σκασμένο ελαστικό όμως τον άφησε εκτός διεκδίκησης της νίκης και έτσι ο Τσαγγαράς που οδηγούσε το σκέλος από την αρχή είδε πρώτος την καρό σημαία.

Ο Γιώργος Παπαλοΐζου ολοκλήρωσε δεύτερος, ενώ για πρώτη φορά φέτος ο Μαρίνος Ζιντίλης τερμάτισε στην πρώτη τριάδα, την ίδια στιγμή που ο Μιχάλης Πάμπουκκας έμεινε τέταρτος.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Χρήστος Τσαγγαράς με τερματισμούς 2-1, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τερματισμούς 1-4 και τρίτος ο Γιώργος Παπαλοΐζου με τερματισμούς 5-2. Τέταρτος τερμάτισε ο Μαρίνος Ζιντίλης και πέμπτος ο Μάριος Πάμπουκκας.

ΜΧ2 – Πρώτη του Χρήστου Ευσταθίου

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Χρήστος Ευσταθίου πανηγύρισε την πρώτη νίκη, η οποία συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση. Χωρίς να δυσκολευτεί, επιβλήθηκε των αντιπάλων του και στα δυο σκέλη και έφυγε από την Μακούντα με το μάξιμουμ των βαθμών.

Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε και ο Πέτρος Θεοφάνους, ο οποίος είχε μέτρια απόδοση στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο ήταν πιο ανταγωνιστικός και με τερματισμούς 4-2 τερμάτισε δεύτερος τον αγώνα.

Ένα από τους καλύτερους του αγώνες έκανε και ο Βρυώνης Βλασίου, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση και στα δυο σκέλη και συνάμα στον αγώνα.

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Pieter Brink ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα με πήρε την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος, όμως στο δεύτερο ένα μηχανικό πρόβλημα τον κράτησε πίσω και έτσι έμεινε τέταρτος γενικής.

Την πέμπτη θέση πήρε ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, με τους Χρύση Χρυσάνθου και Γιώργο Παουλλή να ολοκληρώνουν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, με τον Αριστόδημο Έλληνα να μένει όγδοος γενικής.

MX3 OVER – Προβάδισμα στις νίκες για τον Σάββα Σάββα

Για ακόμα μια αναμέτρηση οι Σάββας Σάββα και Μαρίνος Τσαγγαράς μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις αφού και οι δυο πέτυχαν από μια νίκη αι μια δεύτερη θέση.

Ο Τσαγγαράς στο πρώτο σκέλος μετά που πέρασε τον πρωτοπόρο Σάββα είδε πρώτος την καρό σημαία, με τον Σάββα να κάνει ακριβώς το ίδιο στον μεγάλο του αντίπαλο και να τερματίζει πρώτος.

Η ισοβαθμία ανέδειξε νικητή τον Σάββα που κέρδισε το δεύτερο σκέλος ενώ παράλληλα έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία της βαθμολογίας.

Και αν οι δυο αναβάτες μονοπωλούν τις δυο πρώτες θέσεις, για την τελευταία θέση στο βάθρο έγιναν δυνατές μάχες μεταξύ τεσσάρων αναβατών.

Στο πρώτο σκέλος ο Σπύρος Ηλία αρχικά κρατούσε την δεύτερη θέση ακολουθούμενος από τον Αντρέα Παναγή, Γιώργο Σιδερένιο και Χρήστο Δημητρίου.

Αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Δημητρίου, ο οποίος μετά από μεγάλη προσπάθεια πέρασε τους αντιπάλους του και ολοκλήρωσε τρίτος το σκέλος.

Στο δεύτερο ο Σπύρος Ηλία πλασαρίστηκε ξανά δεύτερος και αυτή τη φορά κράτησε τη θέση, ενώ η μονομαχία μεταξύ Σιδερένιου και Δημητρίου ανέδειξε νικητή τον πρώτο, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση.

Στην γενική κατάταξη, τις τρείς πρώτες θέσεις πήραν οι Σάββα, Τσαγγαράς και Ηλία και τους ακολούθησαν οι Δημητρίου, Σιδερένιος και Θεοχαρίδης που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Ο Γιάννος Αλεξάνδρου τερμάτισε έβδομος, ο Αντρέας Παναγή όγδοος, ένατος ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, 10ος ο Γεώργιος Ανδρέου και 11ος ο Εύανδρος Καμέρης.

MX OPEN – Ανίκητος ο Χρήστος Κλεόπα

Με ακόμα μια επιβλητική εμφάνιση η οποία συνοδεύτηκε με νίκη έφυγε ο Χρήστος Κλεόπα από την πίστα Νεόφυοτς Τσαγγαράς. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος έφτασε εύκολα σε ακόμα μια νίκη και πλέον βλέπει τίτλο.

 

Ανταγωνιστικός παρουσιάστηκε ο BO Motor Oil / Rinaldi Μάριος Παύλου, ο οποίος πήρε την δεύτερη θέση, με τον Mustafa Dersev να ανεβαίνει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

 

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Παναγιώτης Παύλου τερμάτισε στην τέταρτη θέση, τον ακολούθησε στην πέμπτη ο Παναγιώτης Ευθυμίου, έκτος ολοκλήρωσε ο BO Motor Oil / Rinaldi Αντρέας Χούτρης και έβδομος ο Αντρέας Παπαδόπουλος.

MX VETERAN – Συνέχισε το νικηφόρο σερί ο Αρτέμης Καρατσίόλης

Ακόμα μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο BO Motor Oil / Rinaldi Αρτέμης Καρατσιόλης και πλέον είναι το φαβορί για τον τίτλο στην κατηγορία VETERAN.

Ο Χρυστόφορος Χρυσάνθου έχοντας σταθερή απόδοση και στα δυο σκέλη πήρε τη δεύτερη θέση και ο Γιαννάκης Γιάγκου ολοκλήρωσε την πρώτη τριάδα. Στην αγωνιστική δράση μετά από αρκετά χρόνια επανήλθε ο πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αργάκας Μιχάλης Μιχαήλ και τερμάτισε τέταρτος, με τον Άντρο Ιωάννου να τερματίζει πέμπτος.

MX OPEN FREE – Επιστροφή με νίκη για τον Χάρη Τσαγγαρά

Ξανά πίσω από την μπάρα στήθηκε ο Χάρης Τσαγγαράς μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. Η επάνοδος στην αγωνιστική δράση έγινε στην κατηγορία MX OPEN FREE και συνοδεύτηκε από τη νίκη.

Σταθερός σε απόδοση και στα δυο σκέλη ο Σοφρώνης Κλεάνθους πήρε την δεύτερη θέση και τρίτος μετά από ακόμα μια θετική εμφάνιση ολοκλήρωσε ο BO Motor Oil / Rinaldi Αντρέας Αντωνίου.

Ο Ευτύχιος Ζάκου πήρε την τέταρτη θέση, πέμπτος πλασαρίστηκε ο Μιχάλης Μιχαήλ και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Χριστόφορος Γιάγκου.

Ο Νικόλας Αντρέου τερμάτισε στην έβδομη θέση, όγδοος ο Ευθύβουλος Χρυσοστόμου, ένατος ο Άγγελος Γραφανάκης και 10οςο Μαρίνος Τζιρκαλής.

ΜΧ 85 – Ακόμα μια νίκη για τον Λούκα Σοφοκλέους

Μεγάλος νικητής στην ΜΧ 85 αναδείχθηκε ο Λούκας Σοφοκλέους, με τους Χρήστο Δημητρίου και Γιώργο Δημητρίου να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο. Ο Λοΐζος Καμέρης τερμάτισε τέταρτος και ο Θεόφιλος στην Πέμπτη θέση.

ΜΧ 65 – Νικητής ο Γιώργος Δημητρίου

Ο Γιώργος Δημητρίου στην Μακούντα είχε σκληρό ανταγωνισμό από τους Αχιλλέα Σοφοκλέους και Λούκα Κλεόπα και εντούτοις κατάφερε να πάρει την νίκη, με τους Σοφοκλέους και Κλεόπα να τερματίζουν δεύτερο και τρίτος αντίστοιχα. Ο Σέργιος Παλουλλής ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση και ο Φίλιππος Βασιλείου στην πέμπτη.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζετε στις 24 Μαρτίου με τον έβδομο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί και πάλι στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς. Ο Χρήστος Τσαγγαράς πλησιάζει στην κορυφή και οι επόμενη μονομαχία με τον Μιχάλη Πάμπουκκα αναμένεται με ενδιαφέρον.