Χωρίς πίεση ο Alexey Lukyanuk στο φετινό ERC

Η προσέγγιση του Alexey Lukyanuk στο φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι θα γίνει χωρίς πίεση, αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή του υπογράφοντας ξανά νέα συμφωνία για το 2020 με την Saintéloc Junior Team και θα οδηγήσει και πάλι το Citroen C3 R5.

Ο πρωταθλητής του 2018 παραλίγο να κέρδιζε και πέρυσι τον τίτλο, όμως στον τελευταίο αγώνα της Ουγγαρίας τον προηγούμενο Νοέμβριο δεν κατάφερε να υπερκαλύψει την εις βάρος του διαφορά που είχε από τον Chris Ingram.

Μετά από 10 χρόνια συνοδήγησης με τον Lukyanuk, ο Alexey Arnautov αποφάσισε να κάνει διάλειμμα και έτσι τη θέση του θα πάρει π Dmitry Eremeev όπου έχει σαν στόχο τον τίτλο στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι αντίπαλοι του τον περίγραψαν σαν ένα από τους πιο γρήγορους οδηγούς στον πλανήτη. Η καριέρα του Lukyanuk δε θα μπορούσε να είναι χωρίς ενθουσιασμό και αρκετά επεισόδια. Για αυτό το λόγο ο 39χρονος Ρώσσος είναι πλέον πιο ώριμος οδηγός και φέτος κύριος στόχος είναι να γίνει ακόμα καλύτερος, ακόμα και αν αυτό είναι εις βάρος του πρωταθλήματος. «Ξέρω ότι είμαι γρήγορος όμως είμαι λίγο λυπημένος καθώς αυτή η ταχύτητα δεν φέρνει πάντα καλά αποτελέσματα. Εξακολουθώ να έχω αρκετό πάθος και ενέργεια για να πιέσω, να παλέψω και να φέρω καλά αποτελέσματα, έχοντας καλή ταχύτητα. Απλά πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνω την οδήγηση μου, αυτό είναι όλο».
«Το ράλι έχει πολλή σημασία για μένα. Τα σημερινά αυτοκίνητα είναι πολύ ευχάριστα στην οδήγηση, έχουν εύκολο χειρισμό και πάνε αρκετά γρήγορα, είναι κάτι που μπορείς να το απολαύσεις. Η αίσθηση είναι η πιο σημαντική. Φυσικά θα ήταν ωραίο αυτά τα αισθήματα να μετατρέπονταν και σε καλά αποτελέσματα. Το πρωτάθλημα είναι σημαντικό, δε μπορώ να το αρνηθώ, όμως αν θέλεις να κερδίσεις δημιουργείς πολλή πίεση στον εαυτό σου. Η ιδέα που έχω είναι να επικεντρωθώ στο οδήγημα μου. Κάθε χρόνος που περνά γινόμαστε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί. Καμιά φορά αυτό σε κρατά πίσω καθώς η εμπειρία είναι ένα μεγάλο βάρος στους ώμους, έτσι είναι σημαντικό να μην υπερβάλεις εαυτόν. Είναι καλύτερα να είσαι χαλαρός και να απολαμβάνεις την οδήγηση. Πιθανότατα αυτή θα είναι η κύρια στρατηγική για μένα. Για να το επιτύχω αυτό έχω πολλούς στόχους και επιμέρους μέτρα τα οποία όμως δεν είμαι έτοιμος να μοιραστώ. Δεν σκέφτομαι να ξαναπάρω πίσω τον τίτλο καθώς αν τον κερδίσεις μια φορά αυτό είναι ένα ήδη επίτευγμα».

Ο Lukyanuk στην ομάδα της Saintéloc Junior Team θα έχει φέτος για ομόσταυλο τον Marijan Griebel.

«Ο Marijan είναι σταθερός και έμπειρος, ένα άνθρωπος που μπορείς να του μιλήσεις και τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Μπορούμε να έχουμε μια δυνατή χρονιά σαν ομάδα και είμαι έτοιμος να μοιραστώ όλες τις πληροφορίες για το αυτοκίνητο ούτως ώστε να τον βοηθήσω να έχει την ταχύτητα που θέλει. Ο αγώνας στις Αζόρες πλησιάζει. Πεθύμησα το ERC και είμαι χαρούμενος που ξεκινά σύντομα».

Όσον αφορά την ίδια την ομάδα, την Saintéloc Junior Team η οποία έχει την υποστήριξη από την Pirelli και την Citroën Racing, ο αγωνιστικός διευθυντής Vincent Ducher ανέφερε: «Δεν υπήρχε λόγος για να μην κρατήσουμε τον Alexey στην ομάδα. Ο Alexey κέρδισε τις περισσότερες ειδικές από οποιονδήποτε άλλο την περσινή περίοδο και έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο. Πάντα μαθαίνουμε από την ήττα και αναλύσαμε την περσινή σεζόν με λεπτομέρεια και αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να έχουμε περισσότερη επιτυχία φέτος».