Τρίτος αγώνας Motocross 2019/20: Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε ο Τσαγγαράς

Οι δυνατές μάχες και η αδρεναλίνη στο κόκκινο ήταν μερικά από τα συστατικά του τρίτου αγώνα Motocross της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας που διοργάνωσε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αργάκας στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς.

Σε αυτό τον αγώνα έτρεξαν και τρείς οδηγοί από το εξωτερικό, δυο νεαροί από το Ισραήλ και ένας από την Σλοβενία. Όλοι τους ήταν πολύ δυνατοί στα δυο σκέλη του αγώνα, ειδικότερα οι μικροί από το Ισραήλ, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην κατηγορία ΜΧ65.

ΜΧ1 – Μυαλωμένο οδήγημα από τον Τσαγγαρά

Χρίστος Τσαγγαράς & Μιχάλης Πάμπουκκας

Στην κατηγορία ΜΧ1 όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους τρείς φετινούς πρωταγωνιστές, Χρίστο Τσαγγαρά, Μιχάλη Πάμπουκκα και Χρύσανθο Γεωργίου. Η αγωνιστική άνοδος του τελευταίου προμηνύει μια συναρπαστική συνέχεια στο πρωτάθλημα, καθώς πλέον και οι δυο νεοφερμένοι στην κατηγορία, Πάμπουκκας και Γεωργίου, είναι σε θέση να κερδίσουν σκέλη και αγώνες. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο Γεωργίου κέρδισε το πρώτο του σκέλος στη μεγάλη κατηγορία στον αγώνα της Μακούντας.

Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Γεωργίου έφυγε καλύτερα από όλους οδηγώντας τον αγώνα. Από κοντά ακολουθούσαν οι Τσαγγαράς και Πάμπουκκας οι οποίοι μετά τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου τον πέρασαν. Ο Τσαγγαράς από την πρώτη θέση έλεγχε το ρυθμό αυξάνοντας σταδιακά την απόσταση από τον Πάμπουκκα. Χωρίς να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα κέρδισε το πρώτο σκέλος με τον Πάμπουκκα να τερματίζει δεύτερος. Ο Γεωργίου λίγο πριν το τέλος υπέπεσε σε λάθος με αποτέλεσμα να τον περάσει ο πολύ θεαματικός Σλοβένος αναβάτης Theo Urbas και να τερματίσει τρίτος.

Εκκίνηση ΜΧ1-ΜΧ2

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργίου πραγματοποίησε ξανά ακόμα μια καλή εκκίνηση οδηγώντας και πάλι τον αγώνα. Πίσω του ακολουθούσαν οι Πάμπουκας και Τσαγγαράς, με τον τελευταίο στα αρχικά στάδια του αγώνα να καταφέρνει να περνά τον δεύτερο Πάμπουκκα.
Μπροστά ο Γεωργίου συνέχισε να οδηγεί τον αγώνα όμως από κοντά ο Τσαγγαράς τον πίεζε διαρκώς. Κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του χωρίς να υποπέσει σε κάποιο λάθος και όσο περνούσε ο χρόνος η πλάστιγγα έγερνε προς το μέρος του. Ο Τσαγγαράς από τη δεύτερη θέση, πίεζε χωρίς όμως να παίρνει ρίσκα που ίσως θα του στοίχιζαν. Έτσι αυτή η διάταξη έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Γεωργίου να κερδίζει το σκέλος.

Theo Urbas

Το μυαλωμένο οδήγημα του Τσαγγαρά τον άφησε δεύτερο καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι και με αυτό το αποτέλεσμα πάλι θα κέρδιζε τον αγώνα, ενώ στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε και πάλι ο Theo Urbas, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά τη πτώση που είχε ο Πάμπουκκας.

Χρύσανθος Γεωργίου & Χρίστος Τσαγγαράς

Η τελική κατάταξη βρήκε νικητή τον Χρίστο Τσαγγαρά με τερματισμούς 1-2, δεύτερος τερμάτισε ο Χρύσανθος Γεωργίου με τερματισμούς 4-1 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Theo Urbas με τερματισμούς 3-3. Επειδή όμως έτρεχε εκτός συναγωνισμού οι βαθμοί του τρίτου πήγαν στον τέταρτο Πάμπουκκα.

ΜΧ2 – Νικητής ξανά ο Άριστος Γεωργίου

Άριστος Γεωργίου

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου ήταν ξανά ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Κατάφερε με σχετική ευκολία να κερδίσει και τα δυο σκέλη σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική νίκη φέτος.

Χρίστος Κημήτρη & Γιώργος Βαρνάβα

Οι Χρίστος Κημήτρης και Γιώργος Βαρνάβα αναλώθηκαν σε μεγάλες μάχες μεταξύ τους και στα δυο σκέλη. Και στις δυο περιπτώσεις ο Κημήτρης δυσκολεύτηκε αρκετά να περάσει, ειδικότερα στο πρώτο σκέλος, όμως στο τέλος κατάφερε να ολοκληρώσει δεύτερος και τις δυο φορές. Ο ανεβασμένος Γιώργος Βαρνάβα συμβιβάστηκε με την τρίτη θέση και η απόδοση του αφήνει υποσχέσεις για περισσότερες μάχες με τους αντιπάλους του στη συνέχεια.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Ακόμα μια νίκη για τον Αριστόδημο Έλληνα

Αριστόδημος Έλληνας

Ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ. Για ακόμα ένα αγώνα τη νίκη διεκδίκησε μαζί με τον Παντελή Αντωνίου ο οποίος τον πίεσε πολύ ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος. Μαθημένος στα δύσκολα, ο Αριστόδημος Έλληνας κατάφερε να ανταπεξέλθει, να κερδίσει και τα δυο σκέλη και συνάμα τον αγώνα, αφήνοντας τον Αντωνίου δεύτερο και τις δυο φορές όπως επίσης και στον αγώνα.

Παντελής Αντωνίου

Δυνατές μάχες έγιναν και για την τρίτη θέση μεταξύ του Χαράλαμπου Κυριάκου και του Αντώνη Γεωργίου. Οι δυο τους μοιράστηκαν από μια τρίτη και μια τέταρτη θέση, με τον Χαράλαμπο Κυριάκου να παίρνει το κύπελλο του τρίτου καθώς στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε μπροστά από τον Αντώνη Γεωργίου.

MX3 OVER – Από νίκη σε νίκη ο Μαρίνος Τσαγγαράς

Μαρίνος Τσαγγαράς

Πριν από τον αγώνα ήταν το φαβορί για τη νίκη και το απέδειξε με τον πιο περίτρανο τρόπο. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς για τρίτο συνεχόμενο αγώνα έφυγε νικητής, κερδίζοντας και τα δυο σκέλη. Ο μοναδικός αναβάτης ο οποίος μπόρεσε να ακολουθήσει τον Τσαγγαρά από κοντά ήταν ο Άρης Κωνσταντίνου κι αυτό έγινε μόνο στο πρώτο σκέλος.

Εκκίνηση MXOPEN & MX3 OVER

Εντούτοις, ο Κωνσταντίνου συνδύασε την πολύ καλή του απόδοση με δυο δεύτερες θέσεις στα δυο σκέλη και παράλληλα με τη δεύτερη στον αγώνα. Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με τερματισμούς 3-4, ο οποίος αν είχε περισσότερη διάρκεια στον αγώνα θα μπορούσε να τερματίσει ψηλότερα στην κατάταξη.

ΜΧ 65 – Σε άλλο επίπεδο οι νεαροί από το Ισραήλ

Sahy Ashekenazi

Στην κατηγορία ΜΧ65 έτρεξαν και δυο νεαροί από το Ισραήλ. Οι Sahy Ashekenazi και Oran Ohana ήταν σε άλλο επίπεδο και μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στα δυο σκέλη, ισοβαθμώντας. Ο Ashekenazi αναγράφετε πρώτος στα τελικά αποτελέσματα καθώς είναι ο αναβάτης που κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Χριστόφορος Κάρυος ο οποίος τερμάτισε και στα δυο σκέλη δεύτερο και επιβραβεύτηκε με την τρίτη θέση.

ΜΧΟΡΕΝ FREE – Τουρκοκυπριακή υπόθεση

Mehmet Altan

Σε Τουρκοκυπριακή υπόθεση εξελίχθηκαν οι τρείς θέσεις του βάθρου στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ FREE. Οι Mehmet Altan και Mustafa Sitki Dersey είχαν δυνατές μονομαχίες με στόχο τη νίκη. Ο Mehmet Altan κέρδισε στις λεπτομέρειες και τις δυο φορές και έτσι στην πρώτη του παρουσία σε αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη. Ο Mustafa Sitki Dersey με δυο δεύτερες θέσεις τερμάτισε δεύτερος ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Mehmet Tan, ο οποίος τερμάτισε και στα δυο σκέλη τρίτος.

Η συνέχεια για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocorss είναι τη νέα χρονιά και πιο συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου. Τον τέταρτο αγώνα που θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO, θα διοργανώσει ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.

Στάθης Ευσταθίου