Τέταρτος αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross 2019-2020

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου διεξάγετε ο εξ αναβολής αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.
Ο τέταρτος αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 19 Ιανουαρίου όμως αναβλήθηκε από τους διοργανωτές καθώς η πίστα κρίθηκε ακατάλληλη λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Έχοντας γίνει οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στον αγωνιστικό χώρο, πλέον όλα είναι έτοιμα για να δοθεί συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της κατηγορίας ΜΧ1 Χρίστος Τσαγαράς θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα ούτως ώστε να αποσπαστεί περεταίρω στη βαθμολογία όπου προηγείται με 144 βαθμούς. Δυνατοί αντίπαλοι και ικανοί για τη νίκη είναι και οι Χρύσανθος Γεωργίου (129 βαθμούς) και Μιχάλης Πάμπουκκας (127 βαθμούς) και η τριπλή αυτή μονομαχία αναμένετε να μαγνητίσει τα βλέμματα την Κυριακή.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου μετρά το απόλυτο μέχρι στιγμής και είναι φαβορί για ακόμα μια νίκη. Χρίστος Κημήτρη, Γιώργος Βαρνάβα και Γιώργος Παουλλής αναβάτες που έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν θέση στο βάθρο, χωρίς βέβαια να υποτιμούνται οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι της κατηγορίας.

Δυνατές μάχες αναμένονται και στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ μεταξύ του πρωτοπόρου Αριστόδημου Έλληνα και του δεύτερου Παντελή Αντωνίου. Τους δυο αναβάτες χωρίζουν 12 βαθμοί και η νίκη είναι μονόδρομος καθώς αφενός, ο Έλληνας θα επιδιώξει να αποσπαστεί στη βαθμολογία και αφετέρου ο Αντωνίου με τυχών νίκη ξαναμπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου. Βρυώνης Βλασίου και Αντώνης Γεωργίου είναι οι αναβάτες που θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο, χωρίς να αποκλείετε η έκπληξη και από τους αναβάτες που ακολουθούν πιο πίσω στη βαθμολογία.

Όντας αήττητος φέτος, ο Μαρίνος Τσαγγαράς είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στην κατηγορία MX3 OVER. Ο έμπειρος αναβάτης μετρά το απόλυτο μέχρι στιγμής και από ότι δείχνουν τα δεδομένα μέχρι τώρα δύσκολα θα ηττηθεί στην Ποταμιά. Οι Γιώργος Σιδερένιος και Σπύρος Ηλία είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση με 108 και 103 βαθμούς αντίστοιχα και η μεταξύ τους μονομαχία αναμένετε με ενδιαφέρων.

Στην κατηγορία των νεαρών αναβατών, την ΜΧ65, η διαφορά που χωρίζει τους τρείς πρώτους είναι μόλις 10 βαθμοί. Ο Χριστόφορος Κάρυος είναι αυτός που προηγείται με 50 βαθμούς και ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση οι Χρήστος Κλεόπα και Λούκας Σοφοκλέους με 44 και 40 βαθμούς αντίστοιχα. Σε αυτή την κατηγορία είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το νικητή καθώς και οι τρείς έχουν τις δυνατότητες να κερδίσουν τον αγώνα.

Τέλος, στην κατηγορία MXOPEN FREE ο Mustafa Sitki Dersey είναι ο οδηγός που πρέπει οι υπόλοιποι να κερδίσουν καθώς προηγείται στη βαθμολογία. Μιχάλης Αριστείδου, Αντρέας Στεφάνου και Mehmet Tan συνθέτουν μια τετράδα όπου κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις ως προς το ποιος θα είναι ο νικητής.

Η Κυριακάτικη συνάντηση αναμένετε να ξεκινήσει στις 9 με την προθέρμανση και θ ακολουθήσουν τα σκέλη όλων των κατηγοριών. Η τελετή βράβευσης θα γίνει μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο της πίστας.