ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ WRC

Tο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δεν θα επισκεφθεί τη Λετονία φέτος αφού το Rally Liepāja δεν κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με τον Promoter του WRC.

Υπήρχαν μεγάλες ελπίδες και όνειρα ότι ο αγώνας της Λετονίας θα μπορούσε να επανεκκινήσει το WRC μετά από ένα πεντάμηνο Lock Down απο τις 14 Αυγούστου ελέω coronavirus.Τώρα θεωρείται πιο πιθανό ότι η αρχή θα γίνει απο την βόρεια γείτονα της χώρας, την Εσθονία.

«Πρώτα απο όλα, ευχαριστούμε τον Promoter του WRC που αναγνώρισε το ERC Rally Liepāja ως ένα αγώνα που αξίζει να συμπεριληφθεί στο WRC», δήλωσε ο Raimonds Strokss, επικεφαλής της RA Events, υποστηρικτή του Rally Liepāja. «Αυτή είναι μια μεγάλη απόδειξη για το έργο που έχουμε κάνει από το 2012 όταν ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για το πρώτο Rally Liepāja το 2013. Ευχαριστούμε επίσης την FIA και το Eurosport Events για τη βοήθειά τους.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε κάνει τεράστια δουλειά. Έχουμε δείξει στο διοργανωτή του WRC ότι εμείς και ολόκληρη η Λετονία δεν φοβόμαστε να εργαστούμε σκληρά και να δεχτούμε μια πρόκληση τόσο μεγάλη όσο η διοργάνωση ενός αγώνα επιπέδου WRC σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, έχει συμφωνηθεί ότι το ERC Rally Liepāja δεν θα είναι η νέα προσθήκη στο αναθεωρημένο ημερολόγιο του WRC για φέτος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση της Λετονίας, τις πόλεις που φιλοξενούν τον αγώνα, τους συνεργάτες μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλους τους λάτρεις του αγώνα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν και την υποστήριξη που παρείχαν. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι το Ράλι της Λετονίας και του ERC Liepāja είχαν μια μοναδική ευκαιρία. Ήμασταν ένα βήμα μακριά από την συμφωνία διοργάνωσης ενός αγώνα WRC στην Βαλτική για πρώτη φορά και δεν έχουμε ακόμη δει ευκαιρίες που μπορεί βρεθούν στον δρόμο μας στο μέλλον.»

Η κατάσταση του αγώνα ως γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ERC παραμένει αμετάβλητη.