Στο νοσοκομείο ο Dovizioso!

Στο νοσοκομείο είναι από χτες ο Andrea Dovizioso και θα μπει άμεσα στο χειρουργείο, ύστερα από πτώση που είχε σε Αγώνα MX που πήρε μέρος το Σ/Κ.

Ο Ιταλός, που έσπασε την κλείδα του, πήρε μέρος στον Αγώνα με τη σύμφωνη γνώμη της Ducati, ωστόσο δεν απέφυγε την πτώση και τον τραυματισμό στην αριστερή του κλείδα.

Η Ducati το επιβεβαίωσε και ο Dovi – ύστερα από συνεννόηση με το γιατρό του – αποφάσισε να μπει άμεσα στο χειρουργείο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στις 19 Ιουλίου.

Ο Ιταλός πιστεύει ότι θα είναι έτοιμος για τον πρώτο Αγώνα της σεζόν, ωστόσο είναι επίσης βέβαιο ότι θα χάσει ένα πολύ σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας του για τους Γύρους στην Jerez.

Επιπλέον, με τους συνεχόμενους φετινούς Αγώνες, η επιρροή ενός τραυματισμού για κάθε αναβάτη θα έχει πολύ πιο σημαντικό αντίκτυπο σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Ύστερα από την πολύμηνη απουσία, ο Dovi – μετά τον τραυματισμό του αυτό – θα ριχτεί στη μάχη της Jerez χωρίς να έχει διάλειμμα για να ξεκουραστεί ανάμεσα στον 1ο και τον 2ο Αγώνα.

Οι τραυματισμοί των οδηγών του MotoGP από προπόνηση στο χώμα είναι αρκετά συχνοί, με πιο πρόσφατο παράδειγμα και τον ελαφρύ τραυματισμό του Vinales τον περασμένο Μάρτιο.

Κι ενώ η προπόνηση αυτή είναι επικίνδυνη, εν τούτοις οι ομάδες επιτρέπουν στους αναβάτες τους να συνεχίζουν να παίρνουν το ρίσκο, μιας και βελτιώνει αρκετά τις ικανότητές του και στο MotoGP.

Πηγή:mgp.gr