Παραιτείται ο Βολφ από διευθυντής της ομάδας της Mercedes;

Σεισμικές δονήσεις στη Formula 1, όπου σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η Mercedes θα συνεχίσει ως προμηθευτής κινητήρων και η ομάδα της θα εξαγοραστεί από την Aston Martin, ενώ ο Τότο Βολφ θα αναλάβει έναν ρόλο παρόμοιο με του Λάουντα!

Αυτές τις ημέρες κρίνεται το μέλλον της Mercedes στη Formula 1. Όπως αναφέρουν το γερμανικό AUTO BILD MOTORSPORT και το αγγλόφωνο site F1-Insider.com, θα παραιτηθεί στο τέλος της σεζόν ο Τότο Βολφ από τον εκτελεστικό του ρόλο ως Νούμερο 1 της εργοστασιακής ομάδας και θα μεταπηδήσει στο ελεγκτικό συμβούλιο του team με ρόλο παρόμοιο με του Λάουντα. Ο διάδοχός του είναι προς το παρόν άγνωστος, όμως ο Αυστριακός μας είχε προϊδεάσει πρόσφατα όταν –αναφερόμενος στον ρόλο του στην ομάδα- είχε δηλώσει τα εξής: «Δεν είναι ζητούμενο μόνον αν θα ανανεώσω τώρα το συμβόλαιό μου ως διευθυντής της ομάδας, αλλά και τι θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αυτή την κοινή επιχείρηση».

Τα ηνία στον Στρολ και στον Βολφ

Ο Βιεννέζος κατέχει το 30% της εργοστασιακής ομάδας της Mercedes και το υπόλοιπο 70% ανήκει στον όμιλο της Daimler. Η Mercedes είχε τονίσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα, ότι θα συνεχιστεί η εμπλοκή της στη Formula 1, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα πουλήσει ένα τμήμα του μεριδίου της στον Βολφ και στον φίλο του Λόρενς Στρολ. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά το τέλος της εργοστασιακής συμμετοχής της Mercedes στη Formula 1 με τη σημερινή μορφή της. Τα κομμάτια του νέου παζλ αρχίζουν και ενώνονται και δεν θεωρείται διόλου τυχαίο, ότι την Τρίτη ανακοινώθηκε ως νέο Νούμερο 1 της μάρκας Aston Martin ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Mercedes – AMG, Τομπίας Μερς. Ο Γερμανός θα αναλάβει την 1η Αυγούστου καθήκοντα με στόχο να εξυγιάνει την ιστορική Aston Martin και να την καταστήσει ανταγωνιστική με τη Ferrari χάρη στη βοήθεια και στην τεχνογνωσία της Mercedes και της AMG!

Ο Τομπίας Μερς.

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Λόρενς Στρολ κατέχει από την αρχή της χρονιάς το 25% της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Aston Martin, στην οποία συμμετέχει και ο Βολφ. Η Daimler έχει με τη σειρά της το 5% της Aston Martin και θα μπορούσε να αυξήσει το μερίδιό της προσφέροντας ως αντάλλαγμα μετοχές της σημερινής εργοστασιακής της ομάδας στη Formula 1. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτούσαν ο Στρολ και ο Βολφ την πλειοψηφία της γερμανικής ομάδας!

Θα αποφύγει τις απολύσεις η Mercedes

Ταυτόχρονα θα απελευθερωνόταν η Mercedes από τον βραχνά της Formula 1, που της κοστίζει ακριβά κάθε χρόνο και θα μπορούσε να επικεντρωθεί στις νέες οικονομικές προκλήσεις εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις στο εργοστάσιο της ομάδας της Formula 1 στο Μπράκλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα μάλιστα με καλούς γνώστες της Formula 1, με το νέο καθεστώς είναι πιθανόν να βγάζει και κέρδη η Mercedes από τη Formula 1.

H νέα ομάδα ενδέχεται να συνεχίσει ως Mercedes ακόμη και υπό τον έλεγχο του Στρολ και του Βολφ, οπότε θα επιβεβαιωθεί η πρόσφατη δήλωση εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας που είχε πει τα εξής: «ξεκάθαρη πρόθεσή μας είναι, να συνεχίσουμε ως εργοστασιακή ομάδα της Mercedes – Benz στη Formula 1». Απλά σε αυτή την περίπτωση, θα ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας σε άλλους και όχι στην ίδια τη Mercedes που θα είναι ο προμηθευτής των κινητήρων.

O Boλφ με τον φίλο και συνεταίρο του Λόρενς Στρολ.

Αβέβαιη είναι η τύχη της ομάδας Racing Point, που ανήκει σε έναν όμιλο επενδυτών με επικεφαλής τον Λόρενς Στρολ και θα συμμετέχει από το 2021 ως Aston Martin στο πρωτάθλημα της Formula 1. Μία πιθανή λύση θα ήταν να λειτουργήσει ως δεύτερη ομάδα και φυτώριο της πρώτης κατά τα πρότυπα της Toro Rosso και της Red Bull. Ένα δεύτερο πιθανό σενάριο θα ήταν η συγχώνευσή της με το πρώην εργοστασιακό team της Mercedes, ενώ ακούγεται και η πώλησή της με βασικό ενδιαφερόμενο τον Ρώσο μεγιστάνα Ντιμίτρι Μαζέπιν που επιθυμεί να βολέψει εκεί ως οδηγό τον γιο του Νικίτα. Ο Μαζέπιν είχε διεκδικήσει την Force India πριν καταλήξει τελικά στον Στρολ και οι σχέσεις του με τον Καναδό είναι τεταμένες, ωστόσο μπορεί να αποκατασταθούν μπροστά στο κοινό τους συμφέρον.

Πηγή:gazzetta.gr