Home Rally Ο Breen θα τρέξει στο Ράλι Φινλανδίας με την Hyundai

Ο Breen θα τρέξει στο Ράλι Φινλανδίας με την Hyundai

Ο Craig Breen επιβεβαιώθηκε από την Hyundai Motorsport ότι θα είναι ο οδηγός στο τρίτο της αυτοκίνητο στον αγώνα Neste Oil Rally Finland.

Ο Ιρλανδός, ο οποίος τερμάτισε στο βάθρο στην Jyväskylä με Citroën το 2016, έκανε πολύ καλό ντεμπούτο με το i20 Coupe WRC στον αγώνα της περσινής σεζόν. Ο Breen και ο συνοδηγός του Paul Nagle θα πλαισιώσουν τους Ott Tänak και Thierry Neuville στο φετινό αγώνα.

«Αγαπώ την Φινλανδία,» ανέφερε. «Όλοι αγαπούν την Φινλανδία και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για την επανεκκίνηση της σεζόν. Είμαι πλήρως επικεντρωμένος και ευελπιστώ να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα για τη Hyundai Motorsport τον Αύγουστο. Ότι έγινε με την όλη κατάσταση (πανδημία), δε μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να είμαι σε εγρήγορση, συγκεντρωμένος και έτοιμος, σε αυτό είμαι επικεντρωμένος».

Παρά το γεγονός ότι ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης από το WRC για εννέα μήνες, ο Breen ήταν αυτός που ηγήθηκε της επίθεσης της Hyundai κατά την πρώτη μέρα στην Φινλανδία πέρυσι. Ήταν πέμπτος με λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα διαφορά από την κορυφή και σε δυο περιπτώσεις ήταν κοντά στο να κερδίσει ειδική διαδρομή, ενώ την τελευταία μέρα πήρε ποινή επιτρέποντας στον Neuville να τον περάσει.

«Πραγματικά το απόλαυσα πέρυσι. Εγώ και ο Paul νοιώσαμε πολύ καλά μόλις μπήκαμε στην ομάδα και όλα δούλεψαν ρολόι. Φέτος νομίζω ότι θα πάμε καλύτερα καθώς ήδη συγκεντρώθηκαν αρκετά δεδομένα για το αυτοκίνητο από την περσινή χρονιά. Εκτός από αυτό, είδαμε επίσης ότι το i20 έγινε ακόμα πιο γρήγορο σε σχέση με την περσινή περίοδο στην Φινλανδία με αλλαγές στα αεροδυναμικά και άλλες καινοτομίες στο αυτοκίνητο. Απλά ανυπομονώ να πάω εκεί».

Τον Αύγουστο θα είναι η 12η εκκίνηση του Breen στο Ράλι Φινλανδίας, ένας αγώνας από τον οποίο έχει αρκετή εμπειρία.

«Η εμπειρία είναι κάτι που βοηθά,» πρόσθεσε. «Είδα πολλές ειδικές, πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις και διαμορφώσεις με το πέρασμα των χρόνων και αυτό με βοήθησε να αποκτήσω γνώση. Όπως και ο Andrea (Adamo, αγωνιστικός διευθυντής της HyundaiMotorsport), o Paul και εγώ, απλά θέλουμε να πάμε εκεί και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.»

Το Neste Oil Rally Finland είναι προγραμματισμένο για τις 6-9 Αυγούστου και προορίζεται επι του παρόντος να είναι ο πρώτος αγώνας όπου θα ξεκινήσει ξανά η σεζόν στο WRC μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Ράλι Μεξικού τον Μάρτιο. Περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάσταση αναμένεται να δοθούν στο τέλος αυτού του μήνα ή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Υπήρξαν ψίθυροι οι οποίοι ήθελαν την Φινλανδία να μετακινείτε τον Σεπτέμβριο στην ημερομηνία του Rally New Zealand, καθώς ο αγώνας του Auckland ανέβαλε την επιστροφή του στο WRC για τη νέα χρονιά κάτι που έκανε επίσης και το Safari Rally Kenya.

Exit mobile version