Ο Πανικός Πολυκάρπου οδήγησε το Peugeot 208 RALLY 4

Ταξίδι αστραπή στην Γαλλία πραγματοποίησε ο Πανίκος Πολυκάρπου τις προηγούμενες μέρες καθώς ήταν καλεσμένος από επίσημη ομάδα της Peugeot Sport για να οδηγήσει/δοκιμάσει το νέο Peugeot 208 RALLY 4. Με την επιστροφή του στην Κύπρο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του όπου μας περιέγραψε αυτή τη μοναδική εμπειρία την οποία είχαν ελάχιστοι οδηγοί από την Ευρώπη.

«Ήμουν Καλεσμένος απο την επίσημη ομάδα της Peugeot Sport για να δοκιμάσω το σε εξέλιξη καινούργιο Peugeot 208 RALLY 4 το οποίο προορίζετε να αντικαταστήσει το επιτυχή παλιό 208 R2. Η επίσημη ομάδας της Peugeot διοργάνωσε αυτό το test στην περιοχή Αlès της Νότιου Γαλλίας, όπου επιλεκτικά και εμπιστευτικά κάλεσε μερικούς οδηγούς/τεχνικούς απο διάφορες περιοχές της Ευρώπης για να οδηγήσουν και να δουλέψουν με το αυτοκίνητο ώστε να δώσουν σημαντικές πληροφορίες και εντυπώσεις στην ομάδα, με απώτερο σκοπό να βοηθήσουν στην βελτίωση και την εξέλιξη του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσει η πρώτη παράδοση στις ιδιωτικές ομάδες.

Είναι σημαντικό γεγονός για μένα που επιλέχθηκα απο τέτοιου εύρους ομάδα ως οδηγός και ως τεχνικός να παρευρεθώ σε αυτό το είδος δοκιμών, και σίγουρα είναι μια καινούργια αρχή στις καλές σχέσεις που έχω κρατήσει με μερικούς απο τον όμιλο όταν έτρεξα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το αυτοκίνητο, σίγουρα θα ήταν υπέροχο να το δούμε στις ειδικές διαδρομές της Κύπρου αφού είναι κάτι αξιόλογο στην οδήγηση, αρκετά ευέλικτο και δίνει την αίσθηση ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού.

Συνάμα είναι αρκετά οικονομικό στην συντήρηση του, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει την συμβατική κατηγορία αυτοκίνητων παραγωγής και σίγουρα για κάποιον ο οποίος δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο τύπου R5, αυτή η κατηγορία είναι κατά πολύ πιο προσβάσιμη και εξίσου αξιόλογη. Αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα είμαι διατεθειμένος να του μεταφέρω την εμπειρία μού και να τον φέρω σε επαφή με την ομάδα για περισσότερες λεπτομέρειες».

Η Peugeot με το νέο 208 RALLY 4 θα αγωνιστεί στη μετονομαζόμενη κατηγορία της FIA, RALLY 4, με την πρώτη του εμφάνιση να αναμένετε το δεύτερο τρίμηνο του 2020.