Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά οι Αγαθοκλέους-Ηλία

Οι Γιώργος Αγαθοκλέους-Στέλιος Ηλία όπως έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα γνωστό θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2020 με το γνωστό Mitsubishi Lancer EVO9.

Το πλήρωμα βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε τα δοκιμαστικά, ούτως ώστε να προσαρμόσει το αγωνιστικό στα Ελληνικά χώματα. Τους Αγαθοκλέους-Ηλία θα υποστηρίξει σε αυτή την προσπάθεια στο Ελληνικό πρωτάθλημα η Rally Art Technology.

Οι δοκιμές έλαβαν χώρα την Κυριακή στην περιοχή της Μαλακάσας σε μια διαδρομή μήκους 5km. Ο καιρός δεν βοήθησε πολύ το πλήρωμα καθώς επικρατούσε δυνατή βροχή η οποία έκανε δύσκολο το έργο όλων. Ακόμα και έτσι, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα σε βρεγμένες συνθήκες τα οποία θα βοηθήσουν στο στήσιμο του αγωνιστικού σε μελλοντικές παρόμοιες συνθήκες.

Το Ελληνικό πρωτάθλημα ράλι 2020 αποτελείται από πέντε χωμάτινους αγώνες. Ο εναρκτήριος αγώνας είναι το Ολυμπιακό Ράλλυ το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Απριλίου, ενώ ακολουθούν το Ράλλυ Φθιώτιδος (23-24 Μαΐου), το Ράλλυ Ακρόπολις (13-14 Ιουνίου), το Ράλλυ Φθινοπώρου (19-20 Σεπτεμβρίου) και το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με το Ράλλυ Star Line (17-18 Οκτωβρίου).