Η Porsche παρουσιάζει τη νέα 911 Targa

Η Porsche ολοκληρώνει την τριπλέτα των νέων σπορ αυτοκινήτων της εγκαίρως για αυτό το καλοκαίρι. Μετά από τα Coupé και Cabriolet, η τρίτη παραλλαγή αμαξώματος της νέας γενιάς 911 κάνει τώρα το ντεμπούτο της με τα τετρακίνητα μοντέλα 911 Targa 4 και 911 Targa 4S, με την οροφή να ανοίγει και να κλείσει άνετα σε μόλις 19 δευτερόλεπτα. Η νέα 911 Targa τροφοδοτείται από έναν εξακύλινδρο, τριών λίτρων μπόξερ κινητήρα με δίδυμους υπερσυμπιεστές και αποδίδει τώρα 380 ίππους. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono, επιταχύνει από στάση στα εκατό χιλιόμετρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα – ένα δέκατο γρηγορότερο από πριν. Ο κινητήρας στην 911 Targa 4S αποδίδει 444 ίππους και φτάνει στα 100 km/h σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα υπό τις ίδιες συνθήκες – τέσσερα δέκατα γρηγορότερα από τον προκάτοχό του. Τέλος, η τελική ταχύτητα της φθάνει τα 289km/h, ενώ της 4S στα 304 km/h.

Και τα δύο σπορ αυτοκίνητα διαθέτουν οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) κα το σύστημα τετρακίνησης Porsche Traction Management (PTM) ως στάνταρ για να προσφέρουν μέγιστη οδηγική απόλαυση. Εναλλακτικά, η 911 Targa 4S μπορεί να παραγγελθεί με το πρόσφατα αναπτυγμένο κιβώτιο επτά ταχυτήτων, με το οποίο περιλαμβάνεται το πακέτο Sport Chrono. Για πρώτη φορά διατίθεται το Porsche InnoDrive, το οποίο περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control. Χάρη στη βελτιωμένη λειτουργία Smartlift, η απόσταση από το έδαφος μπορεί να προγραμματιστεί έτσι ώστε να ανυψώνεται για καθημερινή χρήση. Η λίστα των επιλογών συμπληρώνεται από μια μεγάλη γκάμα από την Porsche Tequipment και νέες επιλογές εξατομίκευσης από την Porsche Exclusive Manufaktur.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μεταβλητό σύστημα PASM (Porsche Active Suspension Management) είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού στα νέα μοντέλα 911 Targa. Το Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό κλείδωμα με πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής, προστίθεται ως βασικός εξοπλισμός για το Targa 4S και διατίθεται προαιρετικά στο Targa 4. Όπως και οι άλλες εκδόσεις 8ης γενιάς Porsche 911, τα μοντέλα Targa είναι επίσης εξοπλισμένα με λειτουργία Porsche Wet. Η ρύθμιση δυναμικής οδήγησης για το 911 Targa4 περιλαμβάνει ελαστικά ZR 235/40 σε ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών στον μπροστινό άξονα και ελαστικά 295/35 ZR σε τροχούς 20 ιντσών στον πίσω άξονα.

Το εσωτερικό αντικατοπτρίζει τα μοντέλα 911 Carrera και χαρακτηρίζεται από τις καθαρές και ευθείες γραμμές του ταμπλό. Μια συμπαγής μονάδα διακόπτων με πέντε κουμπιά για άμεση πρόσβαση σε σημαντικές λειτουργίες του οχήματος βρίσκεται κάτω από την κεντρική οθόνη 10,9 ιντσών της Porsche Communication Management (PCM). Οι τυπικές δυνατότητες PCM περιλαμβάνουν διαδικτυακή πλοήγηση καθώς και Connect Plus με Apple Car Play®.