Η Pirelli αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το Polo GTI R5

Καλό κράτημα είναι η λέξη κλειδί για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο αυτοκίνητο ράλι. Από το 2020 η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το Volkswagen Polo GTI R5. Το τετρακίνητο αυτοκίνητο το οποίο διατίθεται σε πελάτες που τρέχουν σε αγώνες ράλι, παραδίδετε στις ομάδες με ελαστικά 235/40-R18 για ασφάλτινη επιφάνεια από την αρχή της τρέχουσας περιόδου. Στο μέλλον θα γίνουν περεταίρω δοκιμές στο αυτοκίνητο με τα ελαστικά της Pirelli.

Ως εκ τούτου, η Pirelli όπως προαναφέραμε είναι πλέον ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών και συνέταιρος με τη Volkswagen στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι ομάδες-πελάτες, έχουν ήδη κερδίσει τέσσερις τίτλους, μετράνε 75 νίκες στη γενική κατάταξη και 150 τερματισμούς στο βάθρο με τα 50 Volkswagen Polo GTI R5 που παραδόθηκαν μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς.

Για το Polo GTI R5, η Pirelli διαθέτει το P Zero RA για ασφάλτινες επιφάνειες και συμπεριλαμβάνει τέσσερις γόμες, σκληρή, μέτρια, μαλακή και πολύ μαλακή. Για αγώνες στο χώμα η Pirelli διαθέτει το Scorpion K και για τους χειμερινούς αγώνες διαθέτει το SottozeroIce και Sottozero Snow.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Pirelli σαν επίσημο προμηθευτή της Volkswagen στον τομέα του ράλι», ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Sven Smeets. «H Pirelli είναι συνώνυμο της επιτυχίας στο ράλι και είναι πολύ διαδεδομένη σε διεθνής και εθνικούς αγώνες που πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς για αυτοκίνηταR5. Με αυτό τον τρόπο παρέχεται στους πελάτες κορυφαία και εξαιρετικά επιτυχημένη τεχνολογία ελαστικών με την παράδοση του Polo GTI R5».

«Η τεχνολογία που είναι στα ελαστικά για το ράλι γεννιέται από μια μακρά εμπειρία στον κορυφαίο μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε ο Terenzio Testoni, διευθυντής αγώνων ράλι της Pirelli. «Η τελευταία συνεργασία με τη Volkswagen στο Polo GTI R5 υπογραμμίζει τη στενή συνεργασία που έχει η Pirelli με τους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο για να αναπτύξει την καλύτερη δυνατή αλληλεπίδραση μεταξύ αυτοκινήτου και ελαστικών, προσφέροντας μέγιστη απόδοση στον ανταγωνισμό».

Η Pirelli εμπλέκεται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό για πάνω από 110 χρόνια, έχοντας γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες στην πίστα αλλά και στο ράλι. Η πρώτη φορά που ξεκίνησε να ασχολείται με τους αγώνες ράλι ήταν το 1970, ενώ η πρώτη παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το 1973. Η μάρκα από το Μιλάνο κέρδισε εκατοντάδες διεθνή και τοπικά πρωταθλήματα με το P7 και αργότερα με το P Zero, όπου μεταξύ αυτών είναι 25 παγκόσμιοι τίτλοι και 181 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι το 2001 με τους Richard Burns/Robert Raid (Subaru), το 2003 με τους Peter Solberg/Phil Mills (Subaru) και το 2008 με τους Sébastien Loeb/Daniel Elena (Citroen), τίτλοι οι οποίοι είναι οι καλύτερες της στιγμές. Πρόσφατα, ο συνδυασμός Pirelli, Volkswagen και Polo GTI R5 κέρδισε το πρωτάθλημα ράλι σε Εσθονία και Λετονία με το πλήρωμα των Oliver Solberg/Aaron Johnston.

Η συνεργασία της Pirelli με την Volkswagen χρονολογείται αφού πάει πίσω μέχρι και το 1976, όταν τότε ο Ιταλός κατασκευαστής ελαστικών ήταν ο αποκλειστικός προμηθευτής του Volkswagen Junior Cup και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο ήταν το Scirocco. Στο ράλι η Pirelli με την Volkswagen αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο Group A το 1986.