Η Hyundai Motorsport GmbH ανακοινώνει νέο Πρόεδρο

Η Hyundai Motorsport GmbH ανακοίνωσε αλλαγή στην ανώτατη διοίκησή της, με τον κορεάτη Scott Noh να αναλαμβάνει το ρόλο του Προέδρου από την 1η Μαρτίου.

Ο κ. Noh αντικαθιστά τον απερχόμενο Πρόεδρο Gyoo-Heon Choi, ο οποίος διευθύνε με επιτυχία την ταχείως αναπτυσσόμενη Hyundai Motorsport από την ίδρυσή της πριν από πέντε χρόνια.

Ο κ. Choi επιστρέφει στην Hyundai Motor στην Κορέα για να αναλάβει τη θέση στο τμήμα της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Υψηλών Επιδόσεων Οχημάτων και Μηχανοκίνητων Υποδομών. Το νέο αυτό τμήμα θα είναι υπεύθυνο για τη μεγιστοποίηση των συνεργασιών μεταξύ του αρχηγείου της εταιρείας και της Hyundai Motorsport GmbH, για την περαιτέρω ανάπτυξη οχημάτων υψηλής απόδοσης.

Ως πρόεδρος της Hyundai Motorsport GmbH, ο κ. Noh θα είναι υπεύθυνος για όλους τους τομείς της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) της FIA, του προγράμματος ανάπτυξης οδηγών (HMDP) και TCR. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την καθημερινή επαφή και τον συντονισμό με την Hyundai Motor στην Κορέα.

Ο κ. Noh είπε για το διορισμό του: “Με μεγάλη υπερηφάνεια αναλαμβάνω τον ρόλο του Προέδρου στη Hyundai Motorsport ακολουθώντας τα ισχυρά θεμέλια που έθεσε ο προκάτοχός μου κ. Choi τα τελευταία πέντε χρόνια. Το Motorsport διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του ομίλου Hyundai. Βοηθά στην αλλαγή της δημόσιας αντίληψης του εμπορικού μας σήματος σε διεθνές επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις τεχνικές δεξιότητες, οι οποίες έχουν καίρια σημασία στην αποστολή μας για τη δημιουργία οχημάτων υψηλής απόδοσης. Ως παθιασμένος οπαδός των μηχανοκίνητων σπορ, ανυπομονώ να βοηθήσω την εταιρεία να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της στο WRC και των ιδιωτικών αγωνιστικών ομάδων. ”

Με πάνω από 25 χρόνια παρουσίας στον όμιλο Hyundai, ο κ. Noh είναι ιδανικός για το ρόλο του Προέδρου στη Hyundai Motorsport GmbH. Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στην Κορέα, μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1999, όπου πέρασε πέντε χρόνια σε ρόλο συντονιστή πωλήσεων και μάρκετινγκ. Εργάστηκε για πέντε χρόνια ως συντονιστικός διευθυντής για το σχεδιασμό και την εμπορία προϊόντων στη Hyundai Motor Australia, προτού επιστρέψει στην Κορέα το 2013. Αρχικά εργαζόταν ως Γενικός Διευθυντής στην ομάδα προώθησης στο εξωτερικό, ακολούθως ο κ. Noh έγινε Διευθυντής το 2014 και διευρύνθηκε η αρμοδιότητά του στο μάρκετινγκ στο εξωτερικό. Στη θέση αυτή, σχεδίασε και διαχειρίστηκε νέες παρουσιάσεις αυτοκινήτων, διαφήμιση, αθλητικό μάρκετινγκ και εκθέσεις “Motorshow”. Πρόσφατα, διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας στρατηγικής μάρκας που διοργάνωσε παγκόσμιες εκστρατείες για την Hyundai Motor Company.

Σχετικά με την Hyundai Motorsport GmbH

Η Hyundai Motorsport GmbH, ιδρύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2012, είναι υπεύθυνη για τις παγκόσμιες δραστηριότητες μηχανοκίνητων σπορ Hyundai, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος WRC (World Rally Championship), των δραστηριοτήτων αγώνων πελατών και των πρωτοβουλιών ανάπτυξης οδηγών.

Με έδρα το Alzenau στα περίχωρα της Φρανκφούρτης στη Γερμανία, η αρχική εστίαση της εταιρείας ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) της FIA, όπου ξεκίνησε να ανταγωνίζεται το 2014 με μια εξειδικευμένη ομάδα ειδικευμένου προσωπικού.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Hyundai Motorsport GmbH δημιούργησε ξεχωριστό τμήμα Customer Racing για να ενισχύσει την εικόνα της Hyundai σε όλο τον κόσμο – παράλληλα με τα αυτοκίνητα του WRC για την κάλυψη των προδιαγραφών R5 και TCR.

Στη συνέχεια, η εταιρεία ξεκίνησε το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Προγράμματος οδήγησης Hyundai Motorsport (HMDP) το Φεβρουάριο του 2017, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση των οδηγών που θα τους βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Σχετικά με την Hyundai Motor

Ιδρύθηκε το 1967, έχει οκτώ βάσεις παραγωγής, επτά σχεδιαστικά και τεχνικά κέντρα παγκοσμίως και το 2017 πώλησε 4,5 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως. Με περισσότερους από 110.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, η Hyundai Motor συνεχίζει να ενισχύει τη γκάμα των προϊόντων της με τοπικά μοντέλα και προσπαθεί να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην καθαρή τεχνολογία, ξεκινώντας με το πρώτο στον κόσμο μαζικής παραγωγής υδρογονοκίνητο όχημα, το Tucson Fuel Cell και το IONIQ, το πρώτο μοντέλο στον κόσμο με τρεις ηλεκτροκίνητους κινητήρες.