Απρόσκοπτη ηλεκτρική οδήγηση για τους πελάτες της Volvo σε όλη την Ευρώπη

Πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού Volvo Recharge θα μπορεί κάποιος να οδηγεί στην Ευρώπη χωρίς την έγνοια επαναφόρτισης. Σύντομα οι πελάτες της Volvo θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 200 χιλιάδες σημεία φόρτισης, καθώς η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών φόρτισης Plugsurfing. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ανά την Ευρώπη θα μπορούν να γίνονται απρόσκοπτα. Μέσω της συμφωνίας με την Plugsurfing, η Volvo Cars εξαλείφει τα πιο συνηθισμένα εμπόδια για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως είναι η ανεπαρκής πρόσβαση σε σημεία φόρτισης και η ιδιαίτερα κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά στον τομέα των υποδομών φόρτισης.

Η συμφωνία με την Plugsurfing, έναν από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους φορείς συγκέντρωσης δικτύων φόρτισης στην Ευρώπη, επιτρέπει στους οδηγούς να φορτίζουν εύκολα το ηλεκτρικό τους Volvo, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται κάθε φορά, απαλλάσσοντάς τους από την ανάγκη να συνάπτουν αμέτρητες κατά τόπους συνδρομές.

Ένας λογαριασμός Plugsurfing, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνεται σε κάθε αμιγώς ηλεκτρικό Volvo Recharge μοντέλο στην Ευρώπη, θα δίνει στους οδηγούς πρόσβαση σε πολυάριθμα τοπικά δίκτυα φόρτισης ανά την ευρωπαϊκή ήπειρο, διευκολύνοντας τις απρόσκοπτες διασυνοριακές μετακινήσεις με τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Η πλατφόρμα Plugsurfing παρέχει επίσης δυνατότητες άλλων νέων και συναρπαστικών υπηρεσιών που συνδέονται με τη φόρτιση, οι οποίες μπορούν να προστεθούν σε επόμενο στάδιο.

Οι πελάτες θα μπορούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους με μια ανέπαφη κάρτα φόρτισης ή μέσω εφαρμογής smartphone σε οποιοδήποτε από τα 200 χιλιάδες και πλέον σημεία φόρτισης που υποστηρίζονται από την Plugsurfingσε 38 ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι πράξεις και οι πληρωμές που σχετίζονται με τη φόρτιση επεξεργάζονται σε μηνιαία βάση, ενώ η Plugsurfing δεν δεσμεύει τους πελάτες με συνδρομή προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Μέσω της εφαρμογής Plugsurfing ή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που βασίζεται στο Android, οι οδηγοί ηλεκτρικών Volvo μπορούν να αναζητούν σημεία φόρτισης και να φιλτράρουν τις επιλογές με βάση την τοποθεσία, τη διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο και την ταχύτητα φόρτισης. Η εφαρμογή παρουσιάζει επίσης πληροφορίες για την τιμή σε κάθε σημείο φόρτισης, καθιστώντας τη διαδικασία εύκολη και ξεκάθαρη.

Η Volvo Cars θα αρχίσει να παρέχει την υπηρεσία Plugsurfing με το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge P8. Στα προσεχή χρόνια, η Volvo Cars θα συνεχίσει να λανσάρει και άλλα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η εταιρεία έχει στόχο μέχρι το 2025 το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο 50% από υβριδικά.