Όγδοος αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Κρίνονται οι τίτλοι στον τελευταίο αγώνα

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου διεξάγεται στην πίστα Αμμοχώστου ο όγδοος και τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross, με διοργανωτή τη Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας.

Στο μεγάλο φινάλε θα κριθούν και οι τίτλοι στις πλείστες κατηγορίες, σε μια σεζόν που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια. Αναμφίβολα το μεγαλύτερο ενδιαφέρων είχε η μεγάλη κατηγορία η ΜΧ1, όπου τρείς αναβάτες διεκδίκησαν επι ίσοις όροις τον τίτλο.

Οι Χρύσανθος Γεωργίου, Μιχαλης Πάμπουκκας και Χρήστος Τσαγγαράς θα αναμετρηθούν για τελευταία φορά φέτος στην ΜΧ1 με στόχο το πρωτάθλημα. Οι δυο νίκες στους προηγούμενους τρείς αγώνες έφεραν τον Γεωργίου στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με προβάδισμα 14 βαθμών συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να στευθεί πρωταθλητής.

Πιο δύσκολο είναι το έργο τόσο του δεύτερου Μιχάλη Πάμπουκκα όσο και του τρίτου Χρήστου Τσαγγαρά καθώς για να ανατρέψουν τα δεδομένα πέραν από τη νίκη χρειάζονται και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου είναι το μεγάλο φαβορί για το φετινό τίτλο αφού πάει στο φινάλε με αέρα 42 βαθμών. Η πρώτη νίκη σε σκέλος που πέτυχε στον προηγούμενο αγώνα ο δεύτερος στη βαθμολογία Χρίστος Κημήτρη έβαλε τέλος στο απόλυτο σερί του Γεωργίου και παράλληλα συγκαταλέγεται πλέον στους μνηστήρες για νίκη.

Μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει και η κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ όπου τον τίτλο διεκδικούν δυο αναβάτες. Ο Αριστόδημος Έλληνας είναι αυτός που προηγείται στη βαθμολογία όμως η αντεπίθεση που ξεκίνησε ο Παντελής Αντωνίου στους τελευταίους τρείς αγώνες, τον έφερε τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Έλληνα και όλα θα κριθούν στο φινάλε.

Στην κατηγορία MX3 OVER ο τίτλος έχει κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα υπέρ του Μαρίνου Τσαγγαρά. Κέρδισε τις έξι από τις εφτά αγωνιστικές συναντήσεις στη φετινή σεζόν και το μόνο που απομένει είναι ποιος θα κερδίσει τον τελευταίο αγώνα όπου πέραν από τον Τσαγγαρά τα φόντα για επικράτηση έχουν και οι Γιώργος Σιδερένιος και Σπύρος Ηλία.

Στην κατηγορία ΜΧ65 όλα είναι ανοικτά καθώς οι Χριστόφορος Κάρυος και Χρήστος Κλεόπα πάνε στον τελευταίο αγώνα ισόβαθμοι. Οι νεαροί αναβάτες τα έδωσαν όλα κατά τη διάρκεια της σεζόν και απομένουν δυο σκέλη για να αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής.

Τέλος, στην κατηγορία MXOPEN FREE ο Αντρέας Παναγή είναι ο αναβάτης με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να στευθεί πρωταθλητής. Με τρείς σερί νίκες στους τρείς τελευταίους αγώνες προηγείται με 27 βαθμούς και θα επιδιώξει το αποτέλεσμα που θα του χαρίσει τον τίτλο. Μιχάλης Αριστείδου και Mehmet Tan θα επιδιώξουν να βάλουν τέλος στα όνειρα του Παναγή με ανατροπή των δεδομένων.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 9:30 με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, ακολουθούν τα δυο σκέλη κάθε κατηγορίας ενώ θα ολοκληρωθεί με τις απονομές των νικητών στο χώρο της πίστας.

Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο της Κυβέρνησης, δικαίωμα εισόδου στην πίστα έχουν μόνο 10 μέλη των ομάδων των αθλητών που θα αγωνιστούν.