Ο τρίτος φιλικός αγώνας Enduro θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Ιανουαρίου 2025, με διοργανωτή την Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Περιφέρειας Μοσφιλωτής και είναι ανοιχτός σε όλους τους ενδιαφερόμενους αναβάτες.
Η πρώτη ημέρα θα λάβει χώρα στην περιοχή του Σταυροβουνίου, γνωστή για το ημιορεινό της τοπίο και τις προκλήσεις που προσφέρει στους αναβάτες.
Σε μια διαδρομή όπου οι αναβάτες θα χρονομετρηθούν τέσσερις φορές, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι στην απλή διαδρομή όπου θα διέλθουν τρείς φορές και θα πρέπει να παραμείνουν εντός διαδρομής αλλιώς σε περίπτωση που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα πάρουν ποινές χρόνου.
Το ίδιο ισχύει και στο τέλος της κάθε χρονομετρημένης διαδρομής, καθώς οι οποιεσδήποτε επισκευές ή και ανεφοδιασμός απαγορεύονται μετά τον τερματισμό καθώς πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί η απλή διαδρομή.
Συνολικά 25 χιλιόμετρα απαρτίζουν την διαδρομή του Σαββάτου εκ των οποίων τα πέντε είναι η χρονομετρημένη διαδρομή και τα υπόλοιπα 20 η απλή.
Οι εγγραφές ξεκινούν στις 8:30 π.μ. και ολοκληρώνονται στις 9:30 π.μ με την ώρα εκκίνησης να είναι στις 10.
Όσον αφορά την διαδρομή της Κυριακής, θα αποτελείται από τεχνιτά και φυσικά εμπόδια σε νέα τοποθεσία στην κοίτη του ποταμού Γυαλιά, η οποία είναι πλησίον στην περσινή και οι αναβάτες θα διέλθουν τρείς φορές με ώρα έναρξης την δεκάτη πρωινή.
Σημαντικό για τον αγώνα είναι το γεγονός ότι για να προσμετρήσει κάποιος στα αποτελέσματα πρέπει να αγωνιστεί και τις δυο μέρες.
Οι κατηγορίες του τρίτου φιλικού Enduro είναι η Champion, ΜΧ1, ΜΧ2, E1, E2, E3, OPEN, VETERAN και Adventure.