Το καινοτόμο e-POWER της Nissan αγγίζει τις 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη

Από το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2022, το καινοτόμο και συνάμα μοναδικό σύστημα κίνησης e-POWER της Nissan έχει διατεθεί σε περισσότερους από 100.000 πελάτες. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε στην Ευρώπη ταυτόχρονα, τόσο στο Qashqai όσο και στο X-Trail. Μέχρι σήμερα, 65.367 Qashqai και 34.663 X-Trail, εξοπλισμένα με αυτό το powertain, έχουν πουληθεί στην γηραιά ήπειρο.

Το σύστημα e-POWER αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Nissan.Πρόκειται για ένα σύστημα κίνησης το οποίο προσφέρει βέλτιστη απόδοση καυσίμου με την οδηγική απόλαυση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, χάρη στο συνδυασμό δύο εξειδικεύσεων του Ιαπωνικού εργοστασίου. Της προηγμένης τεχνολογίας μπαταρίας και κινητήρα, συν του καινοτόμου κινητήρα εσωτερικής καύσης με μεταβλητή συμπίεση. Το e-Power είναι μια ιδανική τεχνολογία για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για να επαναφορτίσουν το όχημά τους με καλώδιο, αλλά οδηγούν καθημερινά και είναι έτοιμοι να κάνουν το πρώτο βήμα στη μετάβασή τους σε ένα πλήρες EV, στο μέλλον.

Αυτό που ξεχωρίζει το e-POWER είναι ότι οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι η οδήγηση είναι αβίαστη, ομαλή και αθόρυβη – σαν ένα πλήρες ηλεκτρικό όχημα. H επιτυχία του και η αποδοχή του από τους 100 και πλέον χιλιάδες πελάτες, φαίνεται και από τα σχόλια τους που δείχνουν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα την ησυχία και τα χαρακτηριστικά εύκολης οδήγησης αυτού του συστήματος μετάδοσης της κίνησης.

Το Nissan Qashqai είναι το μοντέλο που ουσιαστικά εφηύρε την κατηγορία των Crossovers. Βρίσκεται ήδη στην τρίτη του γενιά με αεροδυναμικό αμάξωμα και τολμηρή σχεδίαση. Από την πλευρά του, το Nissan X-Trail είναι ένα Crossover ιδανικό για οικογενειακές περιπέτειες. Με στιβαρή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση, χώρο για έως και 7 θέσεις, το X-Trail διαθέτει και το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE για εκτός δρόμου αποδράσεις.

Τα Nissan Qashqai και X-Trail με τεχνολογία e-POWER μπορείτε να δείτε στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα σε όλες τις πόλεις.