Συνεργασία Renault και Google για τη ψηφιακή μεταμόρφωση του Ομίλου

Ο Όμιλος Renault και η Google ανακοίνωσαν μια διευρυμένη συνεργασία με στόχο το σχεδιασμό και την παράδοση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής για το «Οχήματα Καθορισμένου Λογισμικού» (SDV). Μια συνεργασία με στόχο την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του ομίλου. Οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν ένα σύνολο στοιχείων λογισμικού εντός και εκτός αυτοκινήτου και θα αναπτυχθούν βάση της στρατηγική «Move to Cloud» του Ομίλου. Αυτή η συνεργασία στο cloud computing ξεκίνησε το 2018 και επιταχύνεται σήμερα με τη δημιουργία ενός Digital Twin. Πρόκειται για μια εικονική έκδοση του οχήματος που θα διαθέτει τις πιο προηγμένες δυνατότητες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), για ευκολότερη και συνεχή ενσωμάτωση νέων υπηρεσιών στο όχημα.

Παράλληλα, η συνεργασία αυτή θα δημιουργήσει και νέες ενσωματωμένες υπηρεσίες (In-Car Services) και offboard εφαρμογές. Ο Όμιλος θα μετατρέψει τελικά ολόκληρο το λειτουργικό του μοντέλο στο cloud για περισσότερη ευελιξία, καλύτερη απόδοση και υψηλότερα κέρδη.
Ο Όμιλος Renault θα επεκτείνει τη χρήση της τεχνολογίας Google Cloud για τα Οχήματα Καθορισμένου Λογισμικού για την καλύτερη διαχείριση της λήψης δεδομένων και των αναλυτικών στοιχείων καθώς και ανάπτυξη λογισμικού για το όχημα. Αυτό υποστηρίζει περιπτώσεις όπως: Προβλεπτική συντήρηση και καλύτερος εντοπισμός και αποκατάσταση βλαβών σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, εάν είναι απαραίτητο. Μια εξατομικευμένη εμπειρία στο όχημα (υπηρεσίες In-Car) για προσαρμογή στις συμπεριφορές οδήγησης, σε προορισμούς που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως σταθμοί φόρτισης EV, αλλά και αι μοντέλα ασφάλισης με βάση την πραγματική χρήση και τις συμπεριφορές οδήγησης.

Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα «Software Defined Vehicle» και την Πλατφόρμα Δεδομένων Αυτοκινήτου του, ο Όμιλος Renault σχεδιάζει να παρακολουθεί και να αναλύει τη χρήση του αυτοκινήτου για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών και των συμπεριφορών των πελατών και για καλύτερες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σύμφωνα με τις προσδοκίες τους. Και όλα τα πιο πάνω, σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας και ιδιωτικότητας που ισχύουν.

Με ένα δισεκατομμύριο δεδομένα που συλλέγονται καθημερινά σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής και δεδομένα της εφοδιαστικής αλυσίδας που φιλοξενούνται και αναλύονται στο cloud, ο Όμιλος Renault έχει αναγνωρίσει τα οφέλη της ευελιξίας και της απόδοσης μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια συνεργασίας στο cloud computing.