Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 23/24: Κρίνονται οι τίτλοι την Κυριακή στην MXPRO

Την Κυριακή 19 Μαΐου η πίστα MXPRO στην Ποταμιά φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας και τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας.

Στον επίλογο της σεζόν 2023/2024 θα κριθούν οι τίτλοι στις κατηγορίες που ακόμα έχουν εκκρεμότητες και μια από αυτές είναι η ΜΧ1 όπου φέτος πρωταγωνίστησαν οι  Χρίστος Τσαγγαράς και Μιχάλης Πάμπουκκας, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η MX3 OVER όπου Σάββας Σάββα και Μαρίνος Τσαγγαράς ισοβαθμούν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και την κατηγορία MX1, η αντεπίθεση που εξαπέλυσε από τον πέμπτο αγώνα ο Χρίστος Τσαγγαράς απέδωσε καρπούς αφού ένα σερί τεσσάρων νικών σε συνδυασμό με την πτώση/τραυματισμό του Μιχάλη Πάμπουκκα στον προηγούμενο αγώνα, τον έφεραν επικεφαλής στην βαθμολογία με 240 βαθμούς και είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση και το έργο του είναι δύσκολο αφού κουβαλά και τον τραυματισμό από τον προηγούμενο αγώνα. Με τα δεδομένα να μην είναι πλέον υπερ του, αναγκάζετε να υπερασπιστεί την δεύτερη θέση καθώς τον χωρίζουν μόλις τέσσερις βαθμοί από τον τρίτο Γιώργο Παπαλοΐζου και όλα τα ενδεχόμενα σε αυτή την περίπτωση είναι ανοικτά.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Αριστόδημος Έλληνας έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά τον τίτλο αφού οι 245 βαθμοί έναντι 218 του κυριότερου αντίπαλου του, του Χρίστου Ευσταθίου, τον χρίζουν φαβορί για τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην κατηγορία.

Εξαιρετικό είναι το ενδιαφέρον στην MX3 OVER. Μάχη για πρωτάθλημα από τα παλιά, με τους δυο πολυπρωταθλητές, τον Σάββα Σάββα και Μαρίνο Τσαγγαρά να είναι στην απόλυτη ισορροπία καθώς μετά από επτά αγώνες ισοβαθμούν. Ο Σάββα έχει ελαφρύ προβάδισμα με περισσότερα δεύτερα σκέλη κερδισμένα όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο και σε αυτή την περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Τον τίτλο στην ΜΧ ΟΡΕΝ εξασφάλισε από τον προηγούμενο αγώνα ο Χρίστος Κλεόπα ο οποίος είχε μια πολύ σταθερή πορεία σε όλη τη διάρκεια της σεζόν έναντι του ανταγωνισμού και των κυριότερων αντίπαλων του BO Motor Oil / RINALDI Μάριο Παύλου και Mustafa Dersev.

Ο τελευταίος ανέβηκε δεύτερος ένα αγώνα πριν το τέλος έχοντας 210 βαθμούς έναντι 208 του Παύλου και η μεταξύ τους μονομαχία για την δεύτερη θέση γενικής αναμένετε να μαγνητίσει τα βλέμματα.

Ο Σοφρώνης Κλεάνθους είναι ακόμα ένας αναβάτης που εξασφάλισε τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία MXOPEN FREE. Τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση γενικής στην κατηγορία έχει ο δεύτερος Ανδρέας Αντωνίου (193β.) έναντι του Μιχάλη Μιχαήλ (171β.) και μένει να το επιβεβαιώσει και μετά το τέλος του αγώνα.

Στην MX VET ο Αρτέμης Καρατσιόλης είναι ο νέος πρωταθλητής και η μάχη που είναι ανοικτή είναι αυτή της δεύτερης θέσης. Ο Γιαννάκης Γιάγκου είναι δεύτερος με 214 βαθμούς και ο Χριστόφορος Χρυσάνθου τρίτος με 176, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα αλλά και τον πρώτο λόγο.

 

 

Ο Λούκας Σοφοκλέους στην κατηγορία ΜΧ 85 πήρε προβάδισμα 47 βαθμών από τον προηγούμενο αγώνα, γεγονός που του εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο, με τον έτερο διεκδικητή του τίτλου Θεόφιλο να μένει στην δεύτερη θέση και πλέον μοναδικός στόχος στο φινάλε της σεζόν να είναι η νίκη γοήτρου.

Τέλος, στην ΜΧ 65 ο πρωτοπόρος Γιώργος Δημητρίου έχει 227 βαθμούς και τον είναι το φαβορί για τον τίτλο. Την ανατροπή θα επιδιώξει να κάνει ο δεύτερος με 201 βαθμούς Λούκας Κλεόπα, ενώ την τρίτη θέση διεκδικούν ο Σέργιος Παουλλής που έχει 194 βαθμούς και ο Αχιλλέας Σοφοκλέους που έχει 185 βαθμούς.

Η δράση την Κυριακή θα αρχίσει στις 10 όπου θα διεξαχθούν τα σκέλη όλων των κατηγοριών και ο αγώνας αναμένετε να ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα με τις απονομές στους νικητές.