Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθισης 2023: Συναρπαστικές μάχες αναμένονται στον δεύτερο γύρο

Την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης, ο οποίος διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής έχει επιλεγεί το γνωστό ‘Parking’ και σχεδιαστικά η διαδρομή θα είναι πιο τεχνική σε σχέση με την πρεμιέρα, γεγονός που προσδίδει ενδιαφέρον αφού οι εκπλήξεις και οι ανατροπές καραδοκούν στην γωνία, κάτι που είδαμε και σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες και στο φετινό πρωτάθλημα έρχονται από το King Of Europe/King Of Nations.

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται συναρπαστικές μάχες μέχρι το τέλος, σε ένα αγώνα όπου δήλωσαν συμμετοχή 38 οδηγοί.

Στην κατηγορία Pro ο νικητής του πρώτου αγώνα και περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου, παρουσιάζεται πιο ανεβασμένος και ώριμος από ποτέ και φυσικά έτοιμος να κάνει το δύο στα δύο.

Απέναντι του όμως θα βρει εξαιρετικούς οδηγούς όπως την περσινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος Σίμο Τίκκη, τον πάντα εντυπωσιακό Δαύιδ Δαύιδ και τον αειθαλή Δημητράκη Χριστοφή «Takamura».  Υπάρχουν και οδηγοί που έχουν τα φόντα να κυνηγήσουν την νίκη, όπως τον Αλέξη Χάρη Γεωργίου, τον Χρίστο Λοϊζου ο οποίος ανέβηκε από την Semi Pro την φετινή Χρονιά, τον Χριστόφορο Κωνσταντίνου και τον Πόλυ Κωνσταντίνου ο οποίος τα βρίσκει πάντα με το “Parking” και είναι ικανός για να προχωρήσει ψηλά στον αγώνα.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους πάντα ανταγωνιστικούς Αντρέα Αντρέου “WAX”, Νικόλα Νικόλα “Πατάκ”, Παναγιώτη Νικολάου, Πάμπο Νικολάου, Αλέκο Χάσικο, Βασίλη Χριστοφόρου, Κυριάκο Μάριου “Τσόδα” αλλά και στον περσινό πρωταθλητή κατηγορίας Semi Pro Ευτύχιο Χριστοδούλου αλλά και τον πάντα εντυπωσιακό Κώστα Κωνσταντίνου «Σπαρσή».

Στα θετικά του δεύτερου αγώνα της χρονιάς θα είναι οι μεγάλες επανεμφανίσεις  των πρωταθλητών Γιώργου Χριστοφόρου “Ελα Κόκο”, Πάμπου Χαραλάμπους, Δώρου Φραντζέσκου και του επίτιμου πρόεδρου του Power Drift Club Άντρου Αντωνίου.

Πρώτος φετινός αγώνας για τους Ανδρέα Νέστωρα και Ανδρέα Παππούτα, ενώ ο Νεόφυτος Φικάρδου θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα μετά την ατυχία στην πρεμιέρα. Ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη θα επιδιώξουν οι Stefan Sorin, Γιώργος Τσιελεπής, Παναγιώτης Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Στην κατηγορία Semi-Pro μετά τον πρώτο αγώνα είδαμε οδηγούς να ξεχωρίζουν και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως τους Κυριάκο Αριστείδου, Γιάννο Μιχαήλ, Σάββα Ιωάννου, οδηγοί που αναμένεται να κυνηγήσουν ακόμα μια φορά θέση στο βάθρο.

Αντώνης Νικολάου, Σάββας Σπύρου, Χρίστος Κούτα, Μάριος Φιλίππου, Δήμος Σαββίδης και Χρίστος Πέτρου θέλουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί ενώ η συμμετοχή του Ηλία Γρίλλη αλλάζει όπως είναι φυσικό τις ισορροπίες και αναμένουμε να δούμε ακόμη πιο δυνατές μάχες στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα του αγώνα αρχίζει στις 9:30 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές, στις 10:00 ακολουθεί προθέρμανση και στις 11:00 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Με την ολοκλήρωση τους στις 13:00 θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι τις 14:00 όπου μετά είναι η κορύφωση του αγώνα με τα διπλά περάσματα. Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 18:00. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το Cytavision Sports HD αλλά και από την εφαρμογή Cytavision Go.