ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 11ος γύρος: ΓΕΡΜΑΝΙΑ – Νίκη γοήτρου για τον περσινό πρωταθλητή Mattias Ekstrom

Ο περσινός πρωταθλητής Mattias Ekstrom κατέκτησε στο Estering της Γερμανίας την τέταρτη του φετινή νίκη, βάζοντας ένα τέλος στο απίστευτο σερί της Volkswagen.

Μάλιστα ο Ekstrom δεν έκανε απλά περίπατο για να πάρει αυτή τη μεγάλη νίκη, αντιθέτως έπρεπε να τα βάλει με τον «γίγαντα» Petter Solberg, ο οποίος έστω και με σπασμένη κλείδα και δυο σπασμένα πλευρά κατάφερε να πάρει την pole position! Ο Ekstrom κατάφερε να αρπάξει την πρωτοπορία από τον άλλο πρωταθλητή στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου.

Στην συνέχεια ο Solberg δέχτηκε επίθεση και από τον Kevin Hansen της Peugeot-Hansen, και έχασε και την δεύτερη θέση στην πρώτη στροφή του επόμενου γύρου. Μιας και πήγε ανοιχτά ο Νορβηγός, άρπαξε την ευκαιρία και ο Timmy Hansen για να προσπεράσει για την τρίτη  θέση. Στην συνέχεια ο Solberg επέλεξε να γράψει joker lap για να φύγει από την μάχη του βάθρου και τα πολλά αυτοκίνητα, καταλήγοντας πίσω από τον Niclas Gronholm, ο οποίος είχε γράψει joker πολύ νωρίτερα.

Στη στενή ασφάλτινη φουρκέτα του  Estering προσπέρασε ο Timmy Hansen τον νεαρότερο του αδερφό και συνοδηγό στην ομάδα τους, Kevin, το αυτοκίνητο του οποίου (208 WRX προδιαγραφών 2016) είχε σπασμένη πίσω αριστερά ανάρτηση.

Ο άλλος οδηγός της EKS, Toomas Heikkinen, άρπαξε και αυτός την ευκαιρία λόγο της σπασμένης ανάρτηση, προσπερνώντας τον Hansen στο τέλος του τρίτου γύρου.

Ο Gronholm δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να προσπεράσει, έστω και αν είχε ήδη καλύψει το joker lap του.

Οι Gronholm και Solberg βρέθηκαν να παλεύουν πίσω από το πληγωμένο 208 του Hansen, με το Νορβηγό να προσπερνάει τον γιό του πρώην αντιπάλου του στο WRC ενώ στην συνέχεια προσπέρασε και τον Hansen που σπίναρε στο ξεκίνημα του τελευταίου γύρου. Έτσι το βάθρο, πίσω από τον νικητή Ekstrom, συμπλήρωσαν οι Hansen και Heikkinen που έκαναν τα joker lap τους στον τελευταίο γύρο.

Ο φετινός πρωταθλητής Johan Kristoffersson δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μετά που έπεσε έκτος στον πρώτο γύρο του δεύτερου ημιτελικού.

Ο επόμενος και τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος, που όπως είναι γνωστό υποστηρίζεται από το Monster Energy, θα διεξαχθεί στο Killarney International Raceway της Νοτίου Αφρικής, στις 10 Νοεμβρίου.

 

Βαθμολογία οδηγών

1 Johan KRISTOFFERSSON            VW POLO GTI            286

2 Petter SOLBERG                             VW POLO GTI            234

3 Mattias EKSTROM                          AUDI S1                      233

4 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           204

5 Andreas BAKKERUD                       FORD FOCUS RS     179

6 Timmy HANSEN                              PEUGEOT 208           175

7 Toomas Heikkinen                           AUDI S1                      118

8 Kevin Hansen                                  PEUGEOT 208           101

9 Ken BLOCK                                     FORD FIESTA            101

10 Kevin Eriksson                               FORD FIESTA            94