Ο Fourmaux στην κορυφή του Ράλι Φινλανδίας

Ο Adrien Fourmaux έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο Secto Rally Finland, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια υπερειδική Harju και χαρίζοντας στη Hyundai Shell Mobis World Rally Team το απόλυτο 1-2 στην πρώτη ημέρα του αγώνα.

Ο Γάλλος ολοκλήρωσε τη μικτή ειδική διαδρομή των 2,58 χιλιομέτρων στο κέντρο του Jyväskylä σε 2:06.7, αφήνοντας 1,1 δευτερόλεπτο πίσω του τον teammate του Thierry Neuville.

Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Elfyn Evans και ο Sébastien Ogier, μόλις 1,2 δευτερόλεπτα από την κορυφή, σε μια εξαιρετικά κλειστή μάχη, καθώς μόλις 3,3 δευτερόλεπτα χώριζαν τα εννέα κορυφαία πληρώματα της Rally1.

Ο Fourmaux, που είχε δείξει από το πρωινό shakedown ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, αξιοποίησε στο έπακρο την πρώτη ειδική του αγώνα.

Ο Thierry Neuville εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συνέχεια, τονίζοντας πως αισθάνεται πολύ άνετα μέσα στο Hyundai i20 N Rally1.

Ο Elfyn Evans ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, γνωρίζοντας όμως ότι την Παρασκευή θα έχει το δύσκολο έργο να ανοίγει τον δρόμο στις χωμάτινες ειδικές.

Ο Sébastien Ogier, που επέστρεψε στη συνεργασία με τον Julien Ingrassia για αυτόν τον αγώνα, ολοκλήρωσε την πρώτη του αγωνιστική ειδική με τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή συνοδηγό του στην τρίτη θέση.

Ο ταχύτερος του shakedown Takamoto Katsuta ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα στην πέμπτη θέση, 1,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fourmaux, ενώ ο νικητής του Ράλι Εσθονίας Sami Pajari ακολούθησε έκτος, μόλις ένα δέκατο πιο πίσω, χαρακτηρίζοντας τη Harju ως μία ιδιαίτερη αλλά απαιτητική ειδική.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Oliver Solberg, Esapekka Lappi, Jon Armstrong και ο επικεφαλής του WRC2 Robert Virves.

Η δράση κορυφώνεται την Παρασκευή, με την πρώτη πλήρη ημέρα του αγώνα να περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (δύο περάσματα από τις Laukaa, Saarikas, Sydänmaa και Hoho), συνολικού μήκους 127,94 αγωνιστικών χιλιομέτρων.