Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στοχεύει στον τίτλο και το «διαβατήριο» για το αμερικανικό ΝΑSCAR

Έναν απολογισμό για το 2023, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τα πλάνα του για το 2024 έκανε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ενώπιον εκπροσώπων των ΜΜΕ και των χορηγών του, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (07/11) στο Hogar All Day, στη λεωφόρο Σταυρού. Στις 30 Νοεμβρίου θα οδηγήσει για πρώτη φορά NASCAR στις ΗΠΑ ενώ στόχος για το 2024 είναι να κάνει τρεις αγώνες στην Αμερική ξεκινώντας από το Φεβρουάριο.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 περιλαμβάνει επτά γύρους αφού έχει προστεθεί η οβάλ πίστα της Ολλανδίας, ενώ παραμένουν Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η επίσημη σειρά προϊόντων του Τζιωρτζή.

«Χάσαμε το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο στο Βέλγιο, αλλά δεν παύει να είναι μία χρονιά θετική για τον Βλαδίμηρο που απέδειξε ότι σαν οδηγός και σαν αθλητής έκανε το παν. Ήμουν σταθερός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και επιτυχίες» επεσήμανε o 26χρονος οδηγός κάνοντας λόγο για την πορεία του μέχρι να καταστεί δευτεραθλητής Ευρώπης, έπειτα από πέντε νίκες, ισάριθμες poll position, τρεις τρίτες θέσεις και μία δεύτερη.

Υπέγραψε στη Νάπολη

Σχετικά με τη νέα χρονιά, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να οδηγεί το αυτοκίνητο Νο5 της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Νάπολη της Ιταλίας, υπογράφθηκε σχετική συμφωνία με τους κ. Federico Monti, και τον πρώην οδηγό της Formula 1, Alex Caffi, που είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της ιταλικής ομάδας.

Όπως ανάφερε, για το 2024 θα αφοσιωθεί πρωτίστως στις υποχρεώσεις του στο EURO NASCAR PRO, με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα του δώσει το διαβατήριο για να βρεθεί στο αμερικανικό NASCAR, το δεύτερο δημοφιλέστερο σπορ στις ΗΠΑ και δεύτερο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως μετά την Formula 1.

«Εφικτός στόχος το πρωτάθλημα»

«Όπως δείξαμε και φέτος, τρέχοντας και στις δυο κατηγορίες, είναι εφικτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ξεκάθαρα τα μηχανικά προβλήματα μας στέρησαν τον τίτλο στη EURO NASCAR 2 και έναν τερματισμό στην πρώτη πεντάδα στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει για τη φιλοδοξία του να κατακτήσει τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία του ευρωπαϊκού NASCAR.

Σημειώνεται ότι, όπως και το 2023, υπάρχει πιθανότητα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής να τρέχει και πάλι και στις δυο κατηγορίες του NASCAR EUROSERIES, εφόσον η ομάδα του δεν βρει οδηγό για τη EURO NASCAR 2. Επεσήμανε ότι, για τον ίδιο είναι δύσκολο από πλευράς οικονομικού να κλείσει θέση και στις δύο κατηγορίες, όμως τόνισε ότι αυτή η προοπτική δίνει την ευκαιρία στον οδηγό να βελτιωθεί και τα δυο έξτρα δοκιμαστικά που συνεπάγεται η συμμετοχή και στις δύο κατηγορίες, τον προετοιμάζουν καλύτερα για το Σαββατοκύριακο. «Σίγουρα είναι κουραστικό, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στις δυο κατηγορίες, φτάνει να μην υπάρχουν μηχανικά προβλήματα» είπε.

Βράβευση από τη NASCAR στις ΗΠΑ

Στις 30 Νοεμβρίου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα βρεθεί πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός αμερικάνικου NASCAR για δοκιμαστικά και επιπλέον θα βραβευθεί στις επίσημες βραβεύσεις που θα γίνουν για το πρωτάθλημα του NASCAR. Επί ευκαιρίας, θα έχει συνάντηση με την ομάδα που είχε βρεθεί τον περασμένο Φλεβάρη στην Daytona 500, στο δημοφιλέστερο αγώνα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις ΗΠΑ, ώστε να γίνουν κάποιοι επιλεγμένοι αγώνες το 2024 στο ARCA MENARDSSERIES, που είναι δυο βήματα πριν από το NΑSCAR CUP SERIES. Στόχος του Τζιωρτζή είναι το 2024 να κάνει τρεις αγώνες στις ΗΠΑ.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που ήταν δίπλα του, τονίζοντας ότι χωρίς τη στήριξή τους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Ο Κύπριος οδηγός αγωνίστηκε το 2023 με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, χορηγούς την ALCO Filters, την ENEOS Motor Oil και τη Psaltis Auto Parts και υποστηρικτές Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και η πίστα Daytona όπου έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Επίσημος αερομεταφορέας είναι η TUS Airways. Θερμές ευχαριστίες στο Hogar AllDay για τη φιλοξενία της διάσκεψης Τύπου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ξανά τους γονείς του που γι’ ακόμη μια χρονιά ήταν γερό στήριγμα, τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά για να δώσει τον καλύτερο εαυτό. «Υπόσχεση μου ότι το 2024 ο Βλαδίμηρος θα είναι το ίδιο, όπως όλα αυτά τα χρόνια και ακόμη καλύτερος» κατέληξε.