Με τεχνολογία του μέλλοντος παρουσιάζεται η Honda στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

New Civic Type R Prototype breaks cover in Paris

Με γεύση από το μέλλον της αυτοκίνησης και μια επίδειξη τεχνολογίας παρουσιάζεται η Honda στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017. Ένας εκθεσιακός χώρος γεμάτος καινοτομίες και προηγμένα τεχνολογικά μοντέλα που αναμένεται να εντυπωσιάσουν τόσο τους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου όσο και το κοινό που θα επισκεφθεί την Ελβετική πόλη.

Civic Type R

Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα της Honda αλλά και ολόκληρου του Σαλονιού ης Γενεύης δεν θα είναι άλλο από την αποκάλυψη του νέου Civic Type R, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την πιο απολαυστική εμπειρία στην κατηγορία των ‘hot hatch’ της αγοράς. Το Type R εξελίχθηκε παράλληλα με το Civic hatchback, με αμοιβαία οφέλη στη δυναμική συμπεριφορά και την οδηγική ποιότητα  και των δύο μοντέλων. Το Type R εφοδιάζεται με τον τελευταίο βενζινοκινητήρα 2.0 VTEC TURBO της Honda. Η παραγωγή του νέου Civic Type R θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 στη μονάδα Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon, και το αυτοκίνητο θα εξάγεται στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσει επίσημα ένα Type R με σήμα της Honda στη Β. Αμερική.

Clarity Fuel Cell

Μαζί τους και το τεχνολογικά προηγμένο Clarity Fuel Cell. Ένα επαναστατικό μοντέλο που έκανε την εμφάνιση του στην Ευρώπη τους προηγούμενους μήνες. Το νέο Clarity είναι το πιο προηγμένο όχημα κυψελών καυσίμου παγκοσμίως καθώς προσφέρει κορυφαία μέγιστη αυτονομία 620 χιλιομέτρων. Η άφιξη του  νέου Clarity στην Ευρώπη στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles) ενισχύει τις συνεχείς προσπάθειες της Honda για την ευρύτερη χρήση των οχημάτων κυψελών καυσίμου και τη δημιουργία μιας βιώσιμης υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου στην περιοχή.

Honda NeuV

Πρώτη παρουσίαση στην Ευρώπη πραγματοποιεί το Honda NueV. Το Honda NueV είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα με μία μοναδική πρόταση ιδιοκτησίας και ένα προηγμένο ‘συναισθηματικό σύστημα κίνησης’  που μπορεί να μαθαίνει από τον ιδιοκτήτη του. Το γνήσιο ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο παρουσιάζει ένα οικονομικά επωφελές μοντέλο ιδιοκτησίας για τολμηρούς πελάτες, λειτουργώντας σαν αυτοματοποιημένο όχημα κοινοχρησίας, όταν ο ιδιοκτήτης του δεν το χρησιμοποιεί. Θα μπορεί να παραλαμβάνει και να αφήνει πελάτες σε τοπικούς προορισμούς και να παρέχει ενέργεια στο ηλεκτρικό δίκτυο τις ώρες υψηλής ζήτησης, όταν είναι ανενεργό, μετατρέποντας έτσι το νεκρό χρόνο του σε χρήμα. Το NeuV λειτουργεί επίσης σαν ένας προνοητικός και χρήσιμος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας ένα ‘συναισθηματικό σύστημα κίνησης’  που μαθαίνει από τον οδηγό ανιχνεύοντας συναισθήματα πίσω από τις αποφάσεις του. Μετά θα μπορεί να εφαρμόζει ότι έχει μάθει από προηγούμενες αποφάσεις του οδηγού για να κάνει νέες επιλογές και υποδείξεις.