Με καινούργιο αυτοκίνητο και αυξημένες υποχρεώσεις έτρεξε στην Ιταλία ο Τζιωρτζής

«Νιώθω ικανοποιημένος, σκοράραμε πολύτιμους βαθμούς, με ένα αυτοκίνητο καινούργιο. Μέχρι την Αγγλία, σε δυο βδομάδες, έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε πολύ μαζί του και να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε και αξίζουμε, σαν ομάδα και σαν οδηγός» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία όπου έτρεξε στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα NASCAR του 2024.

Σε έναν αγώνα που έτρεξε για πρώτη φορά με καινούργιο αυτοκίνητο, με το νούμερο «1» στις πόρτες, και που πέραν από την προσπάθειά του στο EURO NASCAR PRO, όπου κατέγραψε μία παρουσία στην πρώτη δεκάδα, αγωνίστηκε στην πίστα της Vallelunga και στη EURO NASCAR 2, στην οποία είχε δυο τερματισμούς στο τοπ-5.

«Στα δύο 30λεπτα επίσημα δοκιμαστικά της Παρασκευής, καταφέραμε να γράφουμε χρόνους μέσα στους πέντε κορυφαίους στην ENPRO, με ένα αυτοκίνητο καινούργιο που δεν είχα την ευκαιρία να καλύψω χιλιόμετρα μαζί του πριν την Ιταλία» αναφέρει ο Τζιωρτζής και συμπληρώνει: «Ως αποτέλεσμα την Παρασκευή το απόγευμα δέχθηκα πρόσκληση από την ομάδα μου, Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, να τρέξω και στην EN2, καθώς ήμασταν πιο γρήγοροι και από τον Martin Doubek που ήταν γρηγορότερος στην κατηγορία».

Τα αποτελέσματα

Η δράση στον αγώνα ξεκίνησε το πρωινό του Σαββάτου (18/05) με τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, όπου στον πρώτο γύρο αντίπαλος οδηγός (Νο77) γύρισε μπροστά στον Τζιωρτζή που στην προσπάθειά του να τον αποφύγει για να μην χτυπήσουν, εισήλθε στο γρασίδι. «Λόγω του γρασιδιού, έκλεισε το μπροστινό μέρος και ανέβασε θερμοκρασία νερού το αυτοκίνητο. Τερμάτισα 13ος στα χρονομετρημένα της PRO, καθώς όταν ψηλώσει θερμοκρασία ο κινητήρας δεν αποδίδει όσο πρέπει» σημειώνει. Έπειτα, στα χρονομετρημένα της EURO NASCAR 2 κατέγραψε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

Ακολούθησαν οι πρώτοι αγώνες στις δυο κατηγορίες, τερματίζοντας 10ος στην ENPRO και τέταρτος στην ΕΝ2. Την Κυριακή στον αγώνα της EN2 τερμάτισε πέμπτος, με τις κίτρινες σημαίες να παίζουν ρόλο στην στρατηγική του κάθε οδηγού. Αργότερα στην ENPRO ξεκίνησε από τη 12η θέση στην γραμμή εκκίνηση και ήταν δέκατος μέχρι τα μέσα του αγώνα αλλά κάπου εκεί ήρθε μια αναποδιά που τον έθεσε εκτός αγώνα. «Το τιμόνι του αυτοκινήτου με πρόδωσε στην χειρότερη στροφή της πίστας με 240km (πρώτη στροφή). Πήγα να στρίψω δεξιά με τέρμα γκάζι και το αυτοκίνητο δεν έστριβε και κατευθυνόμουν προς τις μπαριέρες» εξηγεί ο 27χρονος οδηγός και προσθέτει: «Φάνηκα τυχερός ότι μπλόκαρα τα φρένα για να σταματήσω και σπίναρα μέσα στα χώματα. Βγήκα από την άλλη πλευρά χωρίς να χτυπήσω πάνω στις μπαριέρες και χωρίς να με χτυπήσουν άλλοι οδηγοί».

Πλέον, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί να δουλέψει με το καινούργιο αυτοκίνητο τις επόμενες δυο εβδομάδες μέχρι τον αγώνα στην πίστα Brands Ηatch στη Μεγάλη Βρετανία, που είναι προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου. Πέρσι, στην συγκεκριμένη πίστα ο Τζιωρτζής είχε ανεβεί δυο φορές στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, κερδίζοντας τις ισάριθμες κούρσες στην κατηγορία EURO NASCAR 2.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.