Κρίθηκαν οι τίτλοι στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis Eneos Drift

Ολοκληρώθηκε το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift, με την διεξαγωγή του τελευταίου αγώνα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην πίστα Achna SpeedWay. Ένας αγώνας ο οποίος τα είχε όλα, από αλλαγές καιρού, βροχές, ανατροπές και κοντράστ συναισθημάτων. Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με την προθέρμανση, με τους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο σχεδιασμό των κριτών και αρκετούς να κάνουν εντυπωσιακά περάσματα.

Πάμπος Νικολάου – Νικητής PRO

Στην συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία των μονών βαθμολογημένων περασμάτων. Ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro, εκεί που ο Μάριος Φιλίππου στον πρώτο του φετινό αγώνα στο πρωτάθλημα πήρε και την ψηλότερη βαθμολογία (87,67). Στην δεύτερη θέση με 78,83 βαθμούς ήταν ο Σάββας Συμιανός και την τριάδα συμπλήρωσε ο νεαρός Βασίλης Χριστοφόρου με 76,5 βαθμούς.

Σάββας Συμιανός
Νικητής SEMIPRO

Στην κατηγορία Pro, πρώτος ήταν ο Κώστας Σπαρσής με 81 βαθμούς, στην δεύτερη θέση με 76 βαθμούς ήταν ο Αντρέας Αντρέους ενώ τρίτος ο Νεόφυτος Φικάρδου με 75 βαθμούς. Σημείο αναφοράς είναι ότι κανένας από τους πρωτοπόρους και διεκδικητές του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες θέσεις.

Τελικός SEMIPRO Πόλυς Κωνσταντίνου VS Σάββας Συμιανός

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων και μετά από ένα μικρό διάλειμμα, ο αγώνας κορυφώθηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Ξεκινώντας από την κατηγορία Semi Pro, ο Σάββας Συμιανός επικράτησε στον τελικό του περσινού πρωταθλητή Πόλυ Κωνσταντίνου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του. Στον μικρό τελικό είχαμε αντιμέτωπους τον Μάριο Φιλίππου και τον νεαρό Βασίλη Χριστοφόρου με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

ΤΕΛΙΚΌΣ PRO Γιώργος Χριστοφόρου VS Πάμπος Νικολάου

Στον τελικό της κατηγορίας Pro έφτασαν οι Πάμπος Νικολάου και Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο”. Σε ένα αγώνα διαφήμιση του Drift, o Πάμπος Νικολάου κατάφερε να επικρατήσει κατακτώντας την πρώτη θέση. Στον μικρό τελικό είχαμε αντιμέτωπους τους Νικόλα Νικόλα “Πατάκ” και Κώστα Σπαρσή, σε ένα αγώνα που δεν έγινε ποτέ, αφού ο Κώστας Σπαρσής αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Έτσι ο Νικόλας Νικόλα “Πατάκ” κατέκτησε το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου και τον Σπαρσή να αρκείται στην τέταρτη θέση.

Βασίλης Χριστοφόρου – Πρωταθλητής SEMIPRO 2019

Με την ολοκλήρωση του αγώνα, στην κατηγορία Semi Pro, οι Βασίλης Χριστοφόρου και Σάββας Συμιανός ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση με 704 βαθμούς με τον πρώτο να κατακτά τον τίτλο λόγω περισσότερων πρώτων θέσεων. Το βάθρο συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής Πόλυς Κωνσταντίνου.

Γιώργος Χριστοφόρου “ΕΛΑ ΚΟΚΟ” – Πρωταθλητής PRO 2019

Στην κατηγορία Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” έκανε το “back to back” κατακτώντας και το φετινό πρωτάθλημα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πρωταθλήματα όλων των εποχών. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Νικόλα Νικόλα Πατάκ ενώ τρίτος στο πρωτάθλημα ο Πάμπος Χαραλάμπους.

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2019, είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts και τα λιπαντικά ENEOS.