Καταιγισμός διακρίσεων για τις μοτοσικλέτες της BMW

Σάρωσαν τα βραβεία και αυτή τη χρονιά οι μοτοσικλέτες της BMW. Οι αναγνώστες του περιοδικού MOTORRAD για τη “Μοτοσικλέτα της Χρονιάς 2024” έδωσαν σωρεία διακρίσεων στις κατηγορίες “Sports Bikes”, “Crossover”, “Power Naked”, “Adventure Touring” και “Tourers/Sport Tourers” καθώς και μια δεύτερη και τρεις τρίτες θέσεις, ύστερα από ψηφοφορία αναγνωστών μοτοσικλετών και σκούτερ στην Ευρώπη αφού συμμετείχαν 49.707 αναγνώστες.

Στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ συμπεριφοράς σε επαρχιακούς δρόμους, κορυφαίων επιδόσεων στην πίστα και υπερσύγχρονων συστημάτων ασφάλειας κατά την οδήγηση, καθώς και με τον ιδιαίτερα συναισθηματικό σχεδιασμό της, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση στην προτίμηση των αναγνωστών για το 2024. Η ασυμβίβαστα δυναμική BMW M 1000 R είναι το δεύτερο μοντέλο M της BMW Motorrad που κατακτά την πρώτη θέση. Με την απαράμιλλη τεχνολογία πλαισίου και την αεροδυναμική της, η BMW M 1000 R εγκαινιάζει μία διάσταση δυναμικής οδήγησης που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο των καθαρόαιμων superbike της κατηγορίας της, καταλαμβάνοντας το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία “Power Naked”. Η BMW R 1250 R – με τον έντονο χαρακτήρα της – κατέλαβε επίσης την τρίτη θέση σε αυτή την κατηγορία.

Με τη νέα πανίσχυρη σπορ μοτοσικλέτα μεγάλων αποστάσεων BMW M 1000 XR, ένα τρίτο μοντέλο M της BMW Motorrad πρωτοπορεί τώρα για πρώτη φορά στα χρονικά. Με κινητήρα απόδοσης 148 kW (201 hp), βάρος χωρίς υγρά μόλις 223 kg και τεχνολογία πλαισίου και αεροδυναμική σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις στον ανοιχτό δρόμο, σε μακρινές διαδρομές και σε γρήγορους γύρους στην πίστα, η BMW M 1000 XR αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία της διεκδικώντας άμεσα την πρώτη θέση στην κατηγορία “Crossover”.

Η νέα BMW R 1300 GS, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Adventure Touring”. Με τη νέα σχεδίαση, τον νέο ισχυρό χαρακτήρα του κινητήρα, την εξαιρετική οδική συμπεριφορά και τα πειστικά χαρακτηριστικά οδήγησης τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Επίσης, η BMW R 1250 RS ήταν και πάλι η νικήτρια στην κατηγορία “Tourer/Sporttourer”, χάρη στις εξαιρετικές all-round ιδιότητές της στους τομείς της δυναμικής οδήγησης, της σπορ συμπεριφοράς και της καταλληλότητας για ταξίδια τουρισμού. Στην κατηγορία Modern Classics, η νέα BMW R 12 nineT, η οποία συνδυάζει την κλασική, καθαρή σχεδίαση με τη σύγχρονη τεχνολογία και τον θρυλικό κινητήρα boxer, κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Παράλληλα, την τρίτη θέση στην κατηγορία “Chopper/Cruiser” πήρε η BMW R 18 ξεχωρίζει χάρη στην αυθεντική και συναισθηματική σχεδίασή της και τον μοναδικό boxer 1800 cc. Στην κατηγορία “Scooter”, το ηλεκτροκίνητο και χωρίς εκπομπές ρύπων σκούτερ CE 04 ανέβηκε στο βάθρο.