Η Toyota πήρε τον τίτλο του «Καλύτερου Κατασκευαστή της Χρονιάς» για το 2024

Η Toyota πήρε τον τίτλο του «Καλύτερου Κατασκευαστή» στα ετήσια βραβεία του Βρετανικού Autocar για το 2024. Ο τίτλος αναγνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο η κάθε μάρκα συμμετέχει με τα προϊόντα της σε κάθε κατηγορία της αγοράς αλλά και με την αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα των αυτοκινήτων της. Όσον αφορά την Toyota, το περιοδικό υπογραμμίζει και το γεγονός ότι η εταιρεία ηγείται από ανθρώπους που αγαπούν τα αυτοκίνητα και την οδήγηση, μια ποιότητα που αντικατοπτρίζεται στα οχήματα που κατασκευάζει. Με τον τίτλο αυτό, η Toyota γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κερδίζει το βραβείο δύο φορές, έχοντας προηγουμένως κερδίσει το 2020.

Ανακοινώνοντας το βραβείο σε τελετή στο Λονδίνο, ο συντάκτης του Autocar Mark Tisshaw είπε: «Σε σχεδόν όλα τα σημεία της αγοράς αυτοκινήτων, από το πιο προσιτό μικρό αυτοκίνητο πόλης, μέχρι το πιο ικανό 4×4, η Toyota πρωταγωνιστεί. Και αυτός είναι ο λόγος που αναδείξαμε την Toyota σαν τον καλύτερο κατασκευαστή για το 2024».

Στην αξιολόγηση των ιδιοτήτων που έφεραν τη διάκριση στην Toyota, το Autocar υπογραμμίζει τη φήμη της μάρκας για «εξαιρετική αντοχή και αξιοπιστία, κάτι που κερδήθηκαν με κόπο για δεκαετίες κατασκευάζοντας εξαιρετικά αυτοκίνητα». Αναφέρεται επίσης στα υβριδικά μοντέλα της Toyota και στην αποδεδειγμένη «μεγάλη αποτελεσματικότητά τους στην καθημερινή οδήγηση».

Παράλληλα, κατά τη γνώμη των κριτών του Autocar, η Toyota ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, και από το γεγονός ότι η εταιρεία «διοικείται από την κορυφή προς τα κάτω από ανθρώπους που κατανοούν και αγαπούν τα αυτοκίνητα και την οδήγηση».

Ο Stuart Sanders, Διευθυντής Επικοινωνίας της Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Η κατάκτηση του τίτλου του καλύτερου κατασκευαστή είναι ιδιαίτερα σημαντική τιμή για εμάς. Είμαστε ευγνώμονες για το βραβείο και την αναγνώριση που δίνει το Autocar στις συνεχείς προσπάθειές μας να προσφέρουμε ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία σε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε. Παραμένουμε σταθερά σε αυτήν την αρχή καθώς επιταχύνουμε την πρόοδο προς ένα μέλλον κινητικότητας ουδέτερου άνθρακα, παρέχοντας τις σωστές λύσεις στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή».