Η Porsche Taycan πήρε μια θέση στα ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο drift

Ο Porsche Taycan μπήκε στην μεγάλη λίστα των ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο drift με ηλεκτρικό όχημα. Η σκηνή του παγκόσμιου ρεκόρ ήταν το Porsche Experience Center (PEC) Hockenheimring και πίσω από το τιμόνι της Taycan βρισκόταν ο εκπαιδευτής της Porsche Dennis Retera. O οδηγός κατάφερε να πραγματοποιήσει 210 γύρους κυκλικά σε χάραξη 200 μέτρων, χωρίς οι μπροστινοί τροχοί να δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση με την καμπύλη: μετά από 55 λεπτά, ο οδηγός είχε καλύψει συνολικά 42.171 χιλιόμετρα κάνοντας drift! Ολοκληρώνοντας αυτήν την απόσταση μαραθωνίου, ο Retera εξασφάλισε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο συνεχόμενο drift με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η μέση ωριαία ταχύτητα του ήταν 46 km/h και το ρεκόρ επιτεύχθηκε με την έκδοση Taycan με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η απόπειρα πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του επίσημου δικαστή/κριτή του Guinness World Records™ Joanne Brent στην περιοχή δυναμικής οδήγησης του PEC. Ο Brent επιβλέπει κάθε είδους προσπάθεια ρεκόρ για το Guinness World Records™ για πάνω από πέντε χρόνια: «Είχαμε και άλλα ρεκόρ drift στο παρελθόν, αλλά με ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και για εμάς. Εδώ η Porsche έκανε κάτι πραγματικά πρωτοποριακό», είπε ο εκπρόσωπος του οργανισμού ο οποίος τεκμηρίωσε σχολαστικά το ρεκόρ με μια σειρά τεχνικών βοηθημάτων και άλλων ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων. Πριν από τη δοκιμή, ένας επιθεωρητής μέτρησε την περιοχή διαμέτρου 80 μέτρων του Κέντρου δοκιμών της Porsche με ακρίβεια χιλιοστών. Οι αισθητήρες GPS και ρυθμού εκτροπής μέσα στο όχημα χρησιμοποιήθηκαν για σκοπούς τεκμηρίωσης, όπως και μια κάμερα, με την οποία απαθανάτισαν το ρεκόρ.

Ένας άλλος ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας ήταν η Denise Ritzmann. Πριν από την απόπειρα, η μηχανικός επιβεβαίωσε την κατάσταση της Taycan με κίνηση στους πίσω τροχούς, για λογαριασμό του οργανισμού δοκιμών DEKRA. Η Ritzmann γνωρίζει τα πάντα για το drifting αφού ήταν  πρωταθλήτρια Ευρώπης στο drifting το 2018 και το 2019 και ήταν επίσης υπεύθυνη για να διασφαλίσει ότι η Taycan παρέμεινε σε μόνιμο drift καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας: «Μπορείτε να δείτε με μια ματιά αν οι μπροστινοί τροχοί δείχνουν προς διαφορετική κατεύθυνση στην καμπύλη. Όσο συμβαίνει αυτό, το αυτοκίνητο συνεχίζει το drift» δήλωσε. Μαζί με τον Brent, μέτρησε επίσης τους γύρους που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας.

Αυτό το ρεκόρ προστίθεται στα άλλα πολλά της Porsche Taycan, όπως: ο εξαντλητικός 24ωρος μαραθώνιος απόστασης 3.425 χλμ στην πίστα υψηλής ταχύτητας στο Nardò, ο καλύτερος γύρος του Nürburgring-Nordschleife με 7:42 στην κατηγορία της και τα 26 σπριντ από στάση μέχρι 200 km/h στο αεροδρόμιο του Lahr, και η Taycan συνεχίζει να εντυπωσιάζει. H εταιρεία A.I.Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό.