Η Pirelli αρχίζει αύριο στην Κροατία την πρώτη επίσημη δοκιμή ελαστικών του 2022

Η πρώτη δοκιμή εξέλιξης ελαστικών εντός σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2022 ξεκινά αύριο στην Κροατία, με τη νέα σκληρή γόμα για άσφαλτο να δοκιμάζετε σε φουλ ρυθμούς για περίπου 200 χιλιόμετρα.

Ο Kalle Rovanpera πίσω από το τιμόνι του Toyota Yaris WRC θα αξιολογήσει το νέο ασφάλτινο ελαστικό, σχεδιασμένο για το ψηλότερο επίπεδο αγώνων ράλι.

Η δοκιμή στην Κροατία θα είναι η πρώτη από τρείς προγραμματισμένες (η κάθε μια διαρκεί το πολύ τρείς ημέρες), που δικαιούται να πραγματοποιεί η Pirelli κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022 σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA.

Οι δοκιμές θα διεξαχθούν και με τις τρείς ομάδες που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία και θα κατανεμηθούν τυχαία από την FIA. Η πρώτη ομάδα που προτάθηκε είναι η Toyota, η οποία με τη σειρά της επέλεξε τον Rovanpera για να πραγματοποιήσει τη δοκιμή.

Οι άλλες δυο επίσημες δοκιμές ελαστικών θα πραγματοποιηθούν με την Ford και τη Hyundai, με τη σειρά να επιλέγετε τυχαία, ενώ ο τύπος επιφάνειας θα συμφωνηθεί ανάλογα με τις ανάγκες ανάπτυξης του προμηθευτή.

Ο Διευθυντής Δραστηριότητας Ράλι της Pirelli, Terenzio Testoni, δήλωσε: «Ο στόχος της δοκιμής στην Κροατία είναι να εξελιχτεί το σκληρό ελαστικό σύμφωνα με την εξέλιξη των νέων υβριδικών αυτοκινήτων, τα οποία είναι βαρύτερα και πιο ισχυρά από την προηγούμενη γενιά και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

Για να το καταλάβουμε αυτό θα δοκιμάσουμε τα νέα ελαστικά με τη βοήθεια των μηχανικών της Toyota και φυσικά του Kalle, ο οποίος έχει ήδη αποδειχθεί εξαιρετικός οδηγός δοκιμών στο παρελθόν».