Η Mercedes-Benz προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στα αυτοκίνητα της με Dolby Atmos

H Mercedes-Benz, η Audible και η Amazon Music ανακοίνωσαν μια ξεχωριστή και συνάμα μοναδική συνεργασία που φέρνει ένα νέο και συναρπαστικό κεφάλαιο στον ήχο στο αυτοκίνητο. Οι πελάτες της Mercedes-Benz θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν νέες ηχητικές αφηγήσεις, μαζί με μουσική με ήχο Dolby Atmos. Αυτή η νέα διάσταση ήχου σηματοδοτεί άλλη μια πρωτιά για την ψυχαγωγία στα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz.

Η βάση για τη συνεργασία είναι η ενσωμάτωση της βαθιάς ακουστικής εμπειρίας Dolby Atmos στο σύστημα ήχου Burmester 4D και 3D Surround. Και τα δύο είναι διαθέσιμα ως επιλογές σε οχήματα της Mercedes-Benz με το τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας MBUX. Η ενσωμάτωση των εφαρμογών Audible και Amazon Music στο MBUX δίνει στους πελάτες που έχουν συνδρομή σε αυτές τις εφαρμογές, άμεση πρόσβαση σε μια συνεχώς αυξανόμενη επιλογή ακουστικών βιβλίων, podcasts και μουσική σε Dolby Atmos. Οι συνδρομητές της Audible και της Amazon Music έχουν επίσης πρόσβαση σε ολόκληρο τον κατάλογο και των δύο υπηρεσιών streaming. Φανταστείτε να ακούτε τον αγαπημένο σας συγγραφέα, παρουσιαστή podcast ή μουσικό λες και είναι μέσα στην καμπίνα του οχήματος μαζί σας. Αυτή είναι η αφηγηματική ακουστική όπως ποτέ πριν έχει βιώσει κάποιος σε ένα αυτοκίνητο.

Η διάθεση ξεκινά στο τρίτο τρίμηνο του 2024 με ενημέρωση over the air για τους πελάτες των νέων μοντέλων Mercedes-Benz E-Class και CLE Coupé και Cabriolet με το MBUX τρίτης γενιάς. Παράλληλα η Mercedes-Benz προγραμματίζει περαιτέρω επέκταση του για μελλοντικά μοντέλα. Η Amazon Music σε Dolby Atmos είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα που κατασκευάζονται από τον Δεκέμβριο του 2023 και μετά, με το MBUX δεύτερης γενιάς. Οι πελάτες με λογαριασμούς στην Audible και την Amazon Music μπορούν να έχουν πρόσβαση και στις δύο εφαρμογές και το περιεχόμενό τους που είναι διαθέσιμο σε Dolby Atmos.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως CES ο Magnus Östberg, Υπεύθυνος Λογισμικού της Mercedes-Benz AG, μοιράστηκε τη σκηνή με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Amazon για τον Ήχο, το Twitch και τα Παιχνίδια, Steve Boom, και το βραβευμένο παραγωγό αφηγηματικής ακουστικής Dirk Maggs. Μαζί, εξέτασαν πώς η νέα συνεργασία θα αλλάξει την αφήγηση στο δρόμο και ακόμη πάρα πέρα. Οι επισκέπτες μπόρεσαν επίσης να ζήσουν την ασύγκριτη εμπειρία ήχου της Mercedes-Benz σε ένα E-Class που ήταν εξοπλισμένο με Dolby Atmos.