Η Honda Motor Co. Ltd αποκαλύπτει την επόμενη γενιά τεχνολογιών του Honda SENSING

Η Honda Motor Co., Ltd. αποκάλυψε τις τεχνολογίες της επόμενης γενιάς του συστήματος ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING360, καθώς και του Honda SENSING Elite, μιας κορυφαίας παραλλαγής του Honda SENSING, αντίστοιχα.

Με όραμα μία κοινωνία με μηδενικά ατυχήματα για όλους τους χρήστες των δρόμων, όπως αποτυπώνεται στο παγκόσμιο σλόγκαν “Safety forEveryone,” η Honda υποστηρίζει την έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών ασφάλειας. Το σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού HondaSENSING που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η Honda στα μοντέλα μαζικής παραγωγής της είναι εγκατεστημένο στο 99% όλων των νέων μοντέλων αυτοκινήτων της Honda που πωλούνται στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και στο 86% παγκοσμίως. Οι αθροιστικές πωλήσεις οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με Honda SENSING ανέρχονται τώρα σε 14 εκατομμύρια μονάδες.

Το 2021, η εταιρεία παρουσίασε το Honda SENSING Elite με τη λειτουργία Traffic Jam Pilot, που πληροί τις προϋποθέσεις για την τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης Επιπέδου 3. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που απέκτησε μέσα από την έρευνα και εξέλιξη της τεχνολογίας Honda SENSING Elite, η Honda δημιούργησε το σύστημα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που εξαλείφει τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συνεισφέρει στην αποφυγή συγκρούσεων και στη μείωση του φόρτου εργασίας του οδηγού στο τιμόνι.

Τώρα, η Honda αποκαλύπτει την επόμενη γενιά τεχνολογιών του HondaSENSING 360, που θα εισάγει νέες λειτουργίες για τη μείωση του φόρτου του οδηγού ανιχνεύοντας μη φυσιολογικές συνθήκες στον ίδιο και το περιβάλλον του οχήματος για την αποφυγή συγκρούσεων. Αυτές οι νέες λειτουργίες θα προστεθούν στο υπάρχον Honda SENSING 360 και θα εφαρμοστούν διαδοχικά σε παγκόσμια βάση ξεκινώντας το 2024.

Στο πλαίσιο των τεχνολογιών επόμενης γενιάς του Honda SENSING Elite, η Honda ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα εξελιγμένες λειτουργίες που βασίζονται στις βελτιωμένες τεχνολογίες αναγνώρισης και κατανόησης που επιτυγχάνονται με τη χρήση των πρώιμων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Honda.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια, η Honda σκοπεύει να εξοπλίσει όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων της παγκοσμίως με το Honda SENSING(συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών 360 και Elite) με λειτουργία ανίχνευσης μοτοσυκλετών μέχρι το 2030. Επιπλέον, η Honda σκοπεύει να εφοδιάσει όλα τα νέα μοντέλα σε όλες τις σημαντικότερες αγορές με Honda SENSING 360 μέχρι το 2030, ενώ παράλληλα συνεχίζει την προώθηση των λειτουργιών Honda SENSING. Μέσα από τις πρωτοβουλίες αυτές, η Honda στοχεύει να μειώσει κατά το ήμισυ τους θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο από τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα Honda μέχρι το 2030.