Δεύτερος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2024

Την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης, αγώνας που διοργανώνεται από το Power Drift Club και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής είναι η Achna Speedway και οι μάχες αυτή τη φορά θα διεξαχθούν στο ‘Parking’. Σχεδιαστικά η διαδρομή είναι σαφώς πιο τεχνική σε σχέση με την πρεμιέρα και όπως είδαμε και σε προηγούμενους αγώνες οι εκπλήξεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες στο φετινό πρωτάθλημα είναι έρχονται από το King OfEurope/King Of Nations.

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται δυνατές μάχες μέχρι το τέλος. Στην κατηγορία Pro o  νικητής της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Δώρος Φραντζέσκου πιο φορμαρισμένος από ποτέ, θα προσπαθήσει να ζευγαρώσει τις νίκες του ανοίγοντας την απόσταση από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Ο περσινός πρωταθλητής Σίμος Τίκκης δεν έκανε και τον ιδανικότερο πρώτο αγώνα και θα θέλει οπωσδήποτε να επανέλθει στα καλά αποτελέσματα και να μπει ξανά δυναμικά στην διεκδίκηση του τίτλου.  Απέναντι τους θα βρουν εξαιρετικά ταλαντούχους οδηγούς οι οποίοι θα κυνηγήσουν την νίκη και γιατί όχι και το φετινό πρωτάθλημα, όπως τους Χρίστο Λοίζου, την μεγάλη έκπληξη του πρώτου αγώνα Σάββα Σπύρου και τους πάντα εντυπωσιακούς Ευτύχιο Χριστοδούλου και Αλέξη Χάρη Γεωργίου.

Ο αειθαλής Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” θα επιδιώξει ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη, όπως επίσης και ο σταθερότατος Αντρέας Αντρεόυ “Wax”, αλλά και ο προπέρσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου. Οι Κώστας Κωνσταντίνου “Σπαρσής” και Χριστόφορος Κωνσταντίνου είναι πάντα υπολογίσιμοι αντίπαλοι όπως επίσης και οι Βασίλης Χριστοφόρου, Πάμπος Νικολάου, Παναγιώτης Νικολάου, Πόλυς Κωνσταντίνου, Νεόφυτος Φικάρδου, Αντώνης Νικολάου και Αλέκος Χάσικο.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε σπουδαίους οδηγούς όπως τους Πάμπο Χαραλάμπους, Πάμπο Τσουρή και Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”, οι οποίοι έχουν βλέψεις για νίκη, ενώ οι Stefan Sorin και Παναγιώτης Μιχαήλ είναι οδηγοί που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποτιμηθούν.

Στην κατηγορία Semi-Pro μετά τον πρώτο αγώνα είδαμε πολλούς οδηγούς να ξεχωρίζουν όπως τους Γιώργο Τζιαπούρα που ήταν και ο νικητής, Κυριάκο Αριστείδου, Πέτρο Χατζήκκος, Χρήστο Κούτα και Χρίστο Πέτρου οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τη νίκη.  Δήμος Σαββίδης, Κύρος Αρτεμίου, David Bell, Θεόδωρο Θεοδούλου και Igor Gorshkov θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να μπουν σφήνα στις θέσεις του βάθρου.

Το πρόγραμμα του της Κυπριακής αρχίζει στις 9:30 με δοκιμαστικά περάσματα. Στις 11:30 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα και στις 14:00 κορυφώνεται η μέρα με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα τα οποία θα μεταδίδονται ζωντανά από στο κανάλι Cytavision Sports 6 HD αλλά και από την εφαρμογή Cytavision Go. Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 18:00.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Voice of Autism.