Ανακοινώθηκαν οι πέντε φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό βραβείο «AUTOBEST 2018»

Τα Citroen C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, Seat Ibiza και Volkswagen T-Roc είναι οι φιναλίστ του ανεξάρτητου οργανισμού AUTOBEST. Τα αυτοκίνητα αυτά θα διαγωνιστούν για το βραβείο «Best Buy Car of Europe in 2018» με την κριτική επιτροπή – που απαρτίζεται από 31 μέλη – να προχωρούν σε ψηφοφορία και το νικητή να ανακοινώνεται στις 15 Δεκεμβρίου.

«Φέτος έχουμε έξι φανταστικά αυτοκίνητα τα οποία είναι οι φιναλίστ μας για φέτος στο Best Buy Car της Ευρώπης για το 2018 και ήδη τα εργοστάσια το χρησιμοποιήσουν στην προώθηση του μοντέλου τους μέχρι την ανακοίνωση του νικητή», δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής και Πρόεδρος της οργάνωσης του AUTOBEST. Στις 29 και 30 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή επιτροπή του AUTOBEST θα ταξιδέψει στην πίστα δοκιμών Vairano κοντά στο Μιλάνο για τις των έξι φιναλίστ. «Στον οργανισμό AUTOBEST βεβαιωνόμαστε ότι οι φιναλίστ θα περάσουν από δοκιμασίες που συνάδουν με την καθημερινότητα αλλά και τις πιο αντίξοες συνθήκες οδήγησης που μπορεί να βρει κάποιος στον πλανήτη. Από πέρυσι τα συγκριτικά τεστ οδήγησης σε πίστα και δημόσιο δρόμο γίνονται σε συνεργασία με την πίστα ASC Vairano που ανήκει στο κορυφαίο Ιταλικό περιοδικό αυτοκινήτου Quattroruote, το οποίο είναι και μέλος του AUTOBEST. Ταυτόχρονα πρωτοπορήσαμε και με την παρουσίαση των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των τεστ αφού αυτή γίνεται στην παρουσία όλων των εκπροσώπων των κατασκευαστών», δήλωσε ο Ilia Seliktar, Πρόεδρος της Επιτροπής AUTOBEST.

Το βραβείο «ECOBEST 2017» πάει στον όμιλο PSA για τη δοκιμή κατανάλωσης σε πραγματικές συνθήκες σε συνεργασία με Bureau Veritas, T & E και France Nature Environment (FNE). Αυτή αποτελεί και την πρώτη φορά που μια γίνεται μια συνεργασία μεταξύ μιας εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων μαζί με τρεις ιδιωτικές οργανώσεις και χρησιμοποιούν πραγματικές επιστημονικές μεθόδους στην προσέγγιση τους στις δοκιμές κατανάλωσης καυσίμου.

Το βραβείο «DESIGNBEST» φέτος απονέμετε στον Marek Reichman, Υπεύθυνο Σχεδιασμού της Aston Martin Lagonda. Ο Reichman αξίζει αυτή την τιμή λόγω της εκπληκτικής του δουλειάς στην Βρετανική εταιρεία που δημιούργησε πολλά από τα οχήματα του James Bond.

Το βραβείο «SMARTBEST» κερδίζει η SEAT για την πρωτοπόρο συνεργασία της με την Alexa. Παρόλο του ότι η SEAT είχε ήδη συνεργαστεί με την Amazon, η συνεργασία της με την Alexa αποτέλεσε ένα πελώριο βήμα προς το μέλλον της συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων. Το πρώτο βήμα είναι η αναγνώριση φωνής, ωστόσο το μέλλον διαγράφεται λαμπρό.

Τέλος, το φετινό βραβείο «SAFETYBEST» απονέμεται στην Toyota για το κορυφαίο σύστημα Safety Sense το οποίο φέρουν όλα τα αυτοκίνητα της ανεξαιρέτως. Η κίνηση αυτή βελτιώνει τα επίπεδα ασφαλείας στα αυτοκίνητα που πουλά η εταιρεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, και είναι πανάξια του βραβείου αυτού. Ιδιαίτερη εντύπωση στην επιτροπή έκανε η ταχύτητα με την οποία η Toyota προσέθεσε το πακέτο ασφαλείας αυτό στην γκάμα της. Εννέα από τα δέκα αυτοκίνητα της Ιαπωνικής εταιρείας (92% της γκάμας) φέρει το Toyota Safety Sense.

Συνολικά, υπάρχουν οκτώ βραβεία που απονέμονται. Προς το παρόν ανακοινώνονται τα τέσσερα πρώτα ενώ τα υπόλοιπα θα ανακοινωθούν αργότερα.
Η Επιτροπή AUTOBEST πλέον αντιπροσωπεύεται από 31 χώρες, καθιστώντας την ως την μεγαλύτερη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αυτοκίνησης ανά το παγκόσμιο. Η επιτροπή εστιάζεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα. Επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, περιβαλλοντική ευαισθησία και υποστήριξη των διαφόρων περιοχών της Ευρώπης μελετούνται προσεκτικά από την Επιτροπή. Ταυτόχρονα κοιτάζει προσεκτικά την τεχνολογία και συνδεσιμότητα εντός των αυτοκινήτων.

Σχετικά με το AUTOBEST

Η οργάνωση AUTOBEST δημιουργήθηκε το 2001 με το επαναστατικό σκεπτικό του “best buy car” για την Ευρωπαϊκή αγορά. Για να κερδίσει ένα αυτοκίνητο βραβείο του AUTOBEST, πρέπει να αντιπροσωπεύει την καλύτερη προσφορά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τιμή, δίκτυο υποστήριξης, διανομή ανταλλακτικών και ευελιξία είναι μερικά από τα πιο σημαντικά κομμάτια που λαμβάνονται υπόψη πριν από μια ψηφοφορία. Ο σχεδιασμός και οι νέες τεχνολογίες λαμβάνονται και αυτές υπόψη. Το AUTOBEST λειτουργεί με διαφάνεια στην ψηφοφορία του, μέσο ενός πολύπλοκου συστήματος 13 σημείων, πριν αποφασιστεί νικητής.