Έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό οι Πολυκάρπου-Βότσης!

Άδοξα ολοκληρώθηκε η προσπάθεια των Πανίκου Πολυκάρπου-Γιώργου Βότση στο 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ, τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος που διοργανώθηκε στον Πύργο. Το πλήρωμα ήταν με άνεση στην κορυφή της κατηγορίας F2, στην τελευταία διαδρομή όμως εγκατέλειψε την προσπάθειά του από έξοδο.

Στην πρώτη του συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, ο Πανίκος Πολυκάρπου εντυπωσίασε με την ταχύτητά του από την πρώτη ειδική διαδρομή: «Σκοπός μας ήταν να κινηθούμε με γρήγορο ρυθμό σε όλες τις διαδρομές του αγώνα και να πετύχουμε ανταγωνιστικούς χρόνους. Τεθήκαμε από νωρίς επικεφαλής στην F2, οπότε θέλαμε να κυνηγήσουμε και ορισμένα από τα τετρακίνητα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στον αγώνα», ήταν τα πρώτα λόγια του Πανίκου Πολυκάρπου, ο οποίος συνέχισε αναφορικά με τις ειδικές διαδρομές του αγώνα: «Πρώτη φορά συμμετείχαμε στον αγώνα, σε διαδρομές πρωτόγνωρες για εμάς. Η Φολόη ήταν η αγαπημένη μας ειδική διαδρομή, σε αντίθεση με τον Γραίκα, όπου μπορούσες πολύ εύκολα να κάνεις ζημιά στο αυτοκίνητο και στην οποία επιλέξαμε να κινηθούμε προσεκτικά. Η Αλφειούσα ήταν πονηρή ειδική διαδρομή και έκρυβε παγίδες»

Έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του στην F2 και έχοντας καταφέρει να «προσπεράσει» ορισμένα τετρακίνητα αυτοκίνητα, φτάνοντας μέχρι την έβδομη θέση γενικής, το Ελληνοκυπριακό πλήρωμα μπήκε στην τελευταία διαδρομή του αγώνα με σκοπό να εξασφαλίσει τους πολύτιμους, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, βαθμούς της πρώτης θέσης στην κατηγορία του: «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα, καθώς στην τελευταία ειδική διαδρομή κλειστήκαμε αρκετά σε μια αριστερή στροφή και πατήσαμε στο ανάχωμα, με αποτέλεσμα το Peugeotνα σηκωθεί στις δύο ρόδες. Αν και προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε, δεν τα καταφέραμε, αφού χάσαμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βγήκαμε από το δρόμο», δήλωσε ο Πανίκος Πολυκάρπου και πρόσθεσε: «Κρατάμε τα θετικά από τη συμμετοχή μας στον Πύργο. Είμαστε ευχαριστημένοι για την απόδοση μας μέχρι τη στιγμή της εξόδου, στις νέες, για εμάς, ειδικές διαδρομές του αγώνα. Επίσης, δέσαμε ακόμη περισσότερο με τον συνοδηγό μου, Γιώργο Βότση, ο οποίος ήταν άριστος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και τέλος ευχαριστώ τους θεατές που ήρθαν τόσο το βράδυ του Σαββάτου στην Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα και στις ειδικές διαδρομές και χειροκρότησαν τις προσπάθειές μας!»

Το έτερο πλήρωμα της ομάδας, οι Δημήτρης Παλαιοκώστας-Ανδρέας Βίγκος ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην F2.

Την προσπάθεια των Πολυκάρπου-Βότση στηρίζουν η εταιρεία Medea Trans, μια εταιρεία αφοσιωμένη στη μεταφορά ιατρικών προϊόντων, φαρμάκων και ιατρικών ειδών, που προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας και τα λιπαντικά αυτοκινήτου Mannol Oil. ΗShockslab, η Alkis Car Servicing και η Rally Art Technology είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία και συντήρηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την προσπάθεια του Πανίκου Πολυκάρπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/panik99