WRC Spain 2017 – Μέρα πρώτη: Ο Mikkelsen προηγείται στην πρώτη του με Hyundai

Εκπληκτικές μάχες σημάδεψαν την πρώτη χωμάτινη μέρα του αγώνα στην Ισπανία, με τον Andreas Mikkelsen στην πρώτη του συμμετοχή με το Hyundai i20 Coupe να φιγουράρει στην πρώτη θέση. Ο Νορβηγός έχοντας καλύτερη σειρά εκκίνησης, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην τρίτη ειδική, η οποία είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα και στο τέλος της μέρας είναι πρώτος με διαφορά μόλις 1.4 δευτερόλεπτα από τον Sebastian Ogier.

Από την πλευρά του ο Ogier αν και ξεκινούσε πρώτος στο δρόμο, εντούτοις κατάφερε να κρατηθεί κοντά στην κορυφή κερδίζοντας μάλιστα και την τελευταία ειδική του σκέλους. Στόχος του Γάλλου ήταν να είναι μπροστά από τους Thierry Neuville και Ott Tanak και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα. Στις επόμενες δυο μέρες οι ειδικές είναι σε ασφάλτινη επιφάνεια όπου ο πρωταθλητής είναι μετρ και αν καταφέρει να μείνει μπροστά από τους αντιπάλους του τότε θα κάνει ακόμα ένα βήμα στην κατάκτηση του τίτλου.

Τρία δευτερόλεπτα από την πρώτη θέση είναι ο Kris Meeke. Ο οδηγός της Citroen κέρδισε τις ειδικές 2 και 5 και με τη μέχρι τώρα απόδοση του είναι σε τροχιά για τερματισμό στο βάθρο και γιατί όχι και στη διεκδίκηση της νίκης.

Τέταρτος βρίσκεται ο Ott Tanak ο οποίος ξεκίνησε φουριόζος τον αγώνα με νίκη στην πρώτη κιόλας ειδική. Σταδιακά έχασε χρόνο κατά τη διάρκεια του σκέλους όμως τα 6.3 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από την κορυφή δεν είναι απαγορευτικά για να κυνηγήσει τη νίκη.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Mads Ostberg. Ο Νορβηγός είχε πολύ καλή απόδοση το πρωί και εκμεταλλευόμενος τη σειρά εκκίνησης κατάφερε να ανέβει μέχρι και τη δεύτερη θέση. Η τελευταία ειδική τον ανάγκασε να χάσει θέσεις καθώς το αυτοκίνητο γέμισε σκόνη και παράλληλα ένα πρόβλημα με τη θέρμανση, έκανε αφόρητη την κατάσταση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Έκτος βρίσκεται ο Dani Sordo από τον οποίο η Hyundai αναμένει να τα πάει καλά στον αγώνα της πατρίδας του. Ο Thierry Neuville προς το παρόν είναι έβδομος έχοντας μια απογοητευτική πρώτη μέρα. Η λάθος επιλογή ελαστικών στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές σε συνδυασμό με το χάσιμο χρόνου στα ασφάλτινα κομμάτια της ειδικής Terra Alta τον κρατούν 12.8 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Στην κατηγορία WRC2 ο Teemu Suninen κάνει τον αγώνα να φένεται εύκολος καθώς απέκτησε ήδη προβάδισμα πέραν του ενός λεπτού από τον δεύτερο Tempestini. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Jan Kopecky ο οποίος είναι σε απόσταση βολής από τη δεύτερη θέση και αύριο αναμένετε να περάσει τον Tempestini.

Από εφτά ειδικές αποτελείται η αυριανή μέρα η οποία έχει εντελώς διαφορετικά δεδομένα καθώς όλες οι ειδικές θα είναι σε ασφάλτινη επιφάνεια. Ανοικτή παραμένει η μάχη για την πρώτη θέση καθώς οι διαφορα που χωρίζει το πρώτο από το πέμπτο πλήρωμα είναι στα εφτά δευτερόλεπτα.