WRC Spain 2017 – Μέρα δεύτερη: Σειρά του Meeke να προηγηθεί

Το τέλος της δεύτερης μέρας του αγώνα στην Ισπανία, βρίσκει τον οδηγό της Citroen Kris Meeke να προηγείται στον αγώνα. Πολλές ήταν οι μάχες και σήμερα κυρίως για τη δεύτερη θέση, η οποία άλλαξε χέρια συνολικά πέντε φορές με πρωταγωνιστές τους Sebastian Ogier, Ott Tanak και Dani Sordo. Με το καλημέρα ο Βρετανός επιτέθηκε και πήρε τα ηνία του αγώνα, έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση. Το στήσιμο του C3 ήταν ιδανικό για τις ασφάλτινες επιφάνειες της μέρας και αυτό φάνηκε και από τους χρόνους που έγραφε. Κατάφερε να κερδίσει την εναρκτήρια ειδική του σκέλους και να ανοίξει απόσταση 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο. Στη συνέχεια κατάφερε να διαχειριστεί αυτό το πλεονέκτημα κλείνοντας τη μέρα με 13 διαφορά μπροστά από τον Ogier.

Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τα δεδομένα ταιριάζουν γάντι στην ομάδα της Ford. Οι δυο της οδηγοί είναι στις θέσεις δυο και τρία και αν παραμείνουν έτσι και αύριο θα κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και των δυο τίτλων.

Ο Γάλλος ήταν σε όλη τη διάρκεια της μέρας στην τριπλή μάχη για τη δεύτερη θέση με τους Ott Tanak και Dani Sordo. Αντιμετώπισε προβλήματα υποστροφής κυρίως στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές, όμως στην επανάληψη βελτιώθηκε κερδίζοντας τις δυο τελευταίες ειδικές της μέρας. Δεν μπορεί όμως να εφησυχάζετε καθώς ο ομόσταυλος του Ott Tanak είναι τρίτο και σε απόσταση βολής. Βάση λογικής θα δοθούν οδηγίες από τον Wilson ούτως ώστε οι δυο οδηγοί να μην εμπλακούν σε μάχη, καθώς οι δυο από τους τρείς οδηγούς της Hyundai είναι εκτός αγώνα.

Τον καλύτερο του αγώνα μετά την Φιλανδία πραγματοποιεί ο Juho Hanninen με το Toyota Yaris. Ο Φιλανδός ήταν ταχύτατος στα μέσα του σκέλους κερδίζοντας συνάμαι τις ειδικές 8 και 9. Από όγδοος που ξεκίνησε σήμερα κατάφερε εκμεταλλευόμενος και τις εγκαταλείψεις να ανεβεί μέχρι και την τέταρτη θέση.

Ο Thierry Neuville δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα και βλέπει τις ελπίδες του για τίτλο να λιγοστεύουν. Αντιμετώπισε και αυτός προβλήματα υποστροφής και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να φανεί ανταγωνιστικός. Είναι στην πέμπτη θέση και όπως έδειξε σήμερα δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει τα 19 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από τον Hanninen. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Esapekka Lappi ο οποίος δεν απειλεί και δεν απειλείται, ενώ την οκτάδα συμπληρώνουν οι Ostberg και Lefebvre.

Άτυχοι φάνηκαν οι δυο οδηγοί της Hyundai Dani Sordo και Andreas Mikkelsen καθώς και οι δυο είχαν σπασμένο τιμόνι στη 12η ειδική με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν. Περισσότερο απογοητευμένος πρέπει να νοιώθει ο Sordo καθώς έδινε τη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Εύκολο είναι το έργο του Teemu Suninen στην κατηγορία WRC2 καθώς το μεγάλο προβάδισμα που απέκτησε χθες του επέτρεψε να κινηθεί χωρίς ρίσκα στις ειδικές διαδρομές. Σήμερα έκοψε φανερά το ρυθμό του κλείνοντας τη μέρα με 44 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα από τον δεύτερο. Όπως αναμενόταν ο Jan Kopecky πέρασε στη δεύτερη θέση με τον Guerra να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Απομένουν έξι ειδικές για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και ο Kris Meeke δείχνει ικανός να κερδίσει τον αγώνα. Θα μπορέσουν οι οδηγοί της Ford να ανατρέψουν τα δεδομένα ή θα πάνε στον ασφαλή τερματισμό για συλλογή βαθμών; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν αύριο το μεσημέρι.