WRC Αυστραλία – Μέρα δεύτερη: Ο Neuville οδηγεί πλέον τον αγώνα

Η ομάδα της Hyundai εξακολουθεί να προηγείται στον αγώνα της Αυστραλίας μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας, όμως αυτή τη φορά ο Thierry Neuville είναι αυτός που προηγείται. Η εγκατάλειψη του ομοσταυλού του Andreas Mikkelsen ο οποίος ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα, έδωσε την ευκαιρία στον Βέλγο να κλείσει την πρώτη μέρα με 20 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Latvala και να θεωρείτε το φαβορί για νίκη στον αγώνα.

Έκανε ότι μπορούσε ο Φιλανδός για να μειώσει την απόσταση του από την κορυφή κερδίζοντας μάλιστα και τη 10η ειδική. Δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει την απόσταση, όμως στην Αυστραλία ποτέ μη λες ποτέ.

Ο Ott Tanak ανέβηκε τρίτος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εκεί θα μείνει καθώς δεν απειλεί και δεν απειλείται. Στην τέταρτη θέση βρίσκετε ο Craig Breen και πέμπτος ο Hayden Paddon. Την εξάδα συμπληρώνει ο Sebastian Ogier ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη και πλέον από τη θέση που βρίσκετε ο μοναδικός στόχος που απομένει είναι ο τερματισμός.

Άτυχος στάθηκε ο Andreas Mikkelsen ο οποίος από την πρώτη θέση που βρισκόταν εγκατέλειψε μετά από κτύπημα σε ανάχωμα το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα δυο σκασμένα ελαστικά. Τον αγώνα εγκατέλειψε επίσης και ο Kris Meeke μετά από κτύπημα που είχε σε γεφύρι.

Απομένουν πέντε ειδικές διαδρομές για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και όπως είδαμε μέχρι τώρα κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη θέση του.