Vodafone Rally de Portugal – 4η Μέρα: Νίκη αφιερωμένη στον Colin

Άξιος νικητής στο ράλι της Πορτογαλίας αναδείχθηκε ο Kriss Meeke με Citroen DS3. Ο Meeke οδηγώντας εξαιρετικά από την Παρασκευή και εκμεταλλευόμενος τη σειρά εκκίνησης κατάφερε να τεθεί επικεφαλής στον αγώνα και ελέγχοντας τον ανταγωνισμό την τελευταία μέρα κατάφερε να αφήσει πίσω του τα Volkwagen των Mikkelsen και Ogier πανηγυρίζοντας τη δεύτερη του νίκη στο WRC, την οποία αφιέρωσε μετά το τέλος του αγώνα στον Colin Mcrae.

fendimg-51389

Η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ Ogier και Mikkelsen δεν έγινε ποτέ. Ο Νορβηγός κέρδισε τις πρώτες δυο ειδικές της τελευταίας μέρας και εκμεταλλευόμενος το κλατάρισμα που είχε ο Ogier πέρασε δεύτερος καταφέρνοντας στη συνέχεια να κρατήσει πίσω του τον Γάλλο πρωταθλητή.

Ο Ogier έμεινε τελικά τρίτος όμως είδε τη διαφορά στη βαθμολογία να μεγαλώνει. Κέρδισε την power stage μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Αυτός ήταν ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας για τον πρωταθλητή που μένει χωρίς νίκη.

Το μοναδικό Hyundai που επιβίωσε στον αγώνα ήταν αυτό του Dani Sordo. Ο Ισπανός τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Eric Camilli να τερματίζει πέμπτος έχοντας μάλιστα αρκετά καλή απόδοση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Jari-Matti Latvala καταφέρνοντας στο τέλος να τερματίσει στην έκτη θέση. Στην έβδομη και όγδοη θέση τερμάτισαν οι Mads Ostberg και Martin Prokop αμφότεροι με Ford Fiesta RS WRC.

Στην ένατη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία WRC 2 τερμάτισε ο Pontus Tideman με Skoda Fabia R5. Ο Σουηδός ήταν μακράν ο ταχύτερος από όλους στην κατηγορία με το Nicolas Fuchs επίσης με Skoda Fabia R5 να μην μπορεί να ακολουθήσει και να συμβιβάζετε με τη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε τελικά ο Marius Aasen περνώντας στην τελευταία ειδική διαδρομή τον Scott Pedder με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις στα δυο δέκατα του δευτερολέπτου.
Ο επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει στη Σαρδηνία στις 9-12 Ιουνίου.

fendimg-51389-1 fendimg-51391-1 fendimg-51393 getimage-1-958x639