Tiger Rally 2017 – Preview: Κρίνεται ο τίτλος

Στην Λεμεσό θα γραφτεί ο επίλογος του φετινού παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι. Διοργανωτής είναι η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού, με τους ιθύνοντες φέτος να επιλέγουν τρείς κλασικές ειδικές διαδρομές, οι δυο εξ αυτών στο δάσος, οι οποίες απαιτούν καλή φυσική κατάσταση και πολύ καλή στρατηγική, καθώς βρίσκονται στην ορεινή περιοχή Λεμεσού και αποτελούνται από πάρα πολλές στροφές.

Όλα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το βράδυ με την πανηγυρική εκκίνηση στην Μαρίνα Λεμεσού στις 18:00 το απόγευμα. Η αγωνιστική δράση είναι εξολοκλήρου το Σάββατο με έξι ειδικές διαδρομές (τρείς επαναλαμβανόμενες). Λάνια-Λιμνάτης, Μονιάτης-Ψηλό Δέντρο και Φοινί-Αρμίνου είναι οι διαδρομές που αποτελούν το πρόγραμμα, με την πρώτη να ξεκινά στις 08:13 και τις υπόλοιπες δυο να ξεκινούν στις 08:51 και 09:34. Θα ακολουθήσει ανασυγκρότηση η οποία θα είναι στην περιοχή Σαϊτά δίπλα από το πρατήριο βενζίνης Shell, στο δρόμο Πλατρών-Τροόδους και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την επανάληψη των τριών ειδικών με τις ώρες εκκίνησης να είναι στις 11:52, 12:30 και 13:13. Ο τερματισμός θα γίνει στη Μαρίνα Λεμεσού το Σάββατο το απόγευμα γύρο στις 15:30.

Συνολικά 23 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή με τα 15 να τρέχουν με τετρακίνητα αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα με δικηνητα.

Όπως την περσινή χρονιά έτσι και φέτος ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα και είναι δίχως αύριο για τους δυο διεκδικητές, οι οποίοι είναι οι Γαλατριώτης-Ιωάννου και Τσολόφτας-Χρυσοστόμου.

Όποιο από τα δυο πληρώματα καταφέρει να κερδίσει τον αγώνα τότε θα στευθεί και πρωταθλητής. Δύσκολα μπορούν να γίνουν προγνωστικά, καθώς και τα δυο πληρώματα είναι σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό έχοντας κερδίσει οι μεν Γαλατριώτης-Ιωάννου τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος στην Λάρνακα, οι δε Τσολόφτας-Χρυσοστόμου τον αγώνα αρχαρίων Λαός τον προηγούμενο μήνα. Οι Γαλατριώτης-Ιωάννου κατεβαίνουν στον αγώνα με προβάδισμα στη βαθμολογία και με οποιοδήποτε τερματισμό μπροστά από τους μεγάλους τους αντίπαλους κερδίζουν το πρωτάθλημα. Την ανατροπή των δεδομένων θα επιδιώξουν οι Τσολόφτας-Χρυσοστόμου για να πανηγυρίσουν στην έδρα τους το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που και οι δυο αποχωρήσουν το πρωτάθλημα κερδίζουν οι Γαλατριώτης-Ιωάννου.

Στη σκιά των μονομάχων του τίτλου αναπόφευκτα είναι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι οι Γαλατριώτης-Ιωάννου και Τσολόφτας-Χρυσοστόμου θα τερματίσουν στις δυο πρώτες θέσεις.

Δημοσθένους-Λαός, οι περσινοί νικητές Αντωνίου-Πιερή και οι Παντελή-Χριστοδούλου θα δώσουν τις δικές τους μάχες στην προσπάθεια που θα κάνουν για διάκριση.

Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει και η δικήνητη κατηγορία όπου συμμετέχουν εφτά πληρώματα. Μετά από αρκετό καιρό επιστέφει στην αγωνιστική δράση ο Αντρέας Χαραλάμπους ο οποίος θα τρέξει με το πολύ δυνατό Citroen DS3 MAX και είναι υποψήφιος για νίκη. Υποψήφιοι για νίκη είναι και οι περσινοί πρωταθλητές Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου. Θέση στην πρώτη τριάδα θα διεκδικήσουν και οι Τανούσης-Χριστοδούλου όπως επίσης και οι Dimi-Maria Morozova.

TIGER RALLY ITINERARY 2017

Tiger Rally 2017 Entry List

Η προϊστορία

Ο αγώνας της Λεμεσού ανέκαθεν είχε το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρων και από το 2013 και μετά μετρούμε τέσσερις διαφορετικούς νικητές.

Ξεκινώντας από τη χρονιά 2013, ο τότε κυρίαρχος των αγώνων ράλι Chips ήταν ο νικητής στο Tiger Rally. Ο Chips κέρδισε τρείς αγώνες εκείνη τη χρονιά όπου στο τέλος πανηγύρισε  το πρωτάθλημα.

Το 2014 ο Κώστας Ζήνωνος ξεκίνησε νικηφόρα τη σεζόν με την επικράτηση του στο Tiger Rally, έχοντας μάλιστα πολύ καλή απόδοση. Η χρονιά εκείνη ήταν από τις συναρπαστικότερες των τελευταίων χρόνων όπου ο τίτλος κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα, με πρωταθλητή τον Σταύρο Αντωνίου.

Ο Χρίστος Δημοσθένους ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος τη χρονιά 2015 όπου έτρεξε σε πέντε από τους έξι αγώνες του πρωταθλήματος κερδίζοντας τους όλους, μεταξύ αυτών και το Tiger Rally. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από μια χρονιά όπου πραγματικά ήταν ασυναγώνιστος.

Η περσινή χρονιά (2016) κρίθηκε και πάλι στο φινάλε. Ο Σταύρος Αντωνίου με τη νίκη του στο Tiger Rally έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα καθώς πέρασε στην κορυφή, ένα αγώνα πριν το τέλος. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς τερμάτισε τρίτος, χάνοντας με αυτό τον τρόπο το πρωτάθλημα απο τον Χρίστο Δημοσθένους.

Το πιθανότερο σενάριο είναι φέτος να δούμε διαφορετικό νικητή, καθώς φαβορί για επικράτηση είναι ένας εκ των δυο διεκδικητών του τίτλου λόγο και αυτοκινήτου, αφού όπως είδαμε μέχρι τώρα τα δυο R5 είναι ασυναγώνιστα.

Το Σάββατο το απόγευμα λοιπόν θα γνωρίζουμε το νέο πρωταθλητή ράλι για τη σεζόν 2017.

TIGER RALLY ITINERARY 2017

Tiger Rally 2017 Entry List