SEAJETS ACROPOLIS RALLY 2016: Ολοκληρώθηκε η έκπληξη!!

Ο Ralfs Sirmacis είναι ο μεγάλος νικητής του Seajets Rally Acropolis. Ο νεαρός Λετονός έδειξε από τη χθεσινή μέρα ότι είχε όλα τα φόντα να κερδίσει τους πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σήμερα το επιβεβαίωσε με τον πιο εμφαντικό τρόπο. Οδηγώντας μυαλωμένα το Skoda Fabia R5, επιτέθηκε από την πρώτη ειδική στον πρωτοπόρο Lukyanuk και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που είχε ο ρώσος, κατάφερε να δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας και να πανηγυρίσει στο τέλος την πρώτη του νίκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λάμπρος Αθανασούλας επίσης με Skoda Fabia R5. Ο έλληνας οδηγός κάλυψε τη διαφορά από τον Jaromir Tarabus περνώντας αυτός δεύτερος, έχοντας μάλιστα άνετο προβάδισμα μέχρι την τελευταία ειδική όπου έφτασαν πιο αργό οδηγό μέσα στη ειδική διαδρομή, με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετό χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι η τελική διαφορά των δυο πληρωμάτων Αθανασούλα και Tarabus η οποία ήταν 0.1 δευτερόλεπτα.

‘Έτσι το βάθρο συμπλήρωσε ακόμα ένα Skoda Fabia R5 με τον Raul Jeets να τερματίζει τέταρτος επίσης με Skoda Fabia R5. Πέμπτος και πρώτος στην κατηγορία ERC 2 τερμάτισε ο Wojciech Chuchala με Subaru Impreza αφήνοντας στην έκτη θέση τον Jaroslaw Koltun με Ford Fiesta R5.

Ο περσινός πρωταθλητής Kajetan Kajetanowicz κατάφερε να φτάσει μέχρι την όγδοη θέση μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Άτυχος στάθηκε ο Alexey Lukyanuk καθώς στη σημερινή μέρα έχασε αρκετό χρόνο με κλαταρισμένο ελαστικό και ακολούθως έριξε το αυτοκίνητο σε λακκούβα σπάζοντας την ανάρτηση θέτοντας εαυτόν εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Από πλευράς κυπριακών συμμετοχών μόλις δύο από τα έξι πληρώματα που πήραν εκκίνηση κατάφεραν να τερματίσουν. Πρόκειται για τους Παύλο και Έλενα Παύλου που τερμάτισαν στην 22η θέση γενικής και τους Φοίβο Νικολάου-Νίκο Μαραγκό που έτρεχαν για το Ελληνικό πρωτάθλημα και τερμάτισαν στη 14η θέση γενικής.

Άτυχοι στάθηκαν οι Παντελή-Κωνσταντίνου οι οποίοι είχαν μηχανικό πρόβλημα από την πρώτη κιόλας ειδική της μέρας τελειώνοντας άδοξα τον πολύ καλό αγώνα που είχαν μέχρι στιγμής.

Η οικογένεια Γιάγκου δεν παρουσιάστηκε στις ειδικές ούτε στην ανασυγκρότηση και έτσι τέθηκαν και τα τρία αυτοκίνητα εκτός αγώνα. Μόλις έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος θα σας τις μεταφέρουμε άμεσα.
Ο επόμενος αγώνας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι το ράλι Αζόρες στις 2-4 Ιουνίου.