Rally Sweden 2018 – Μέρα 3η: Προβάδισμα νίκης

Σε ίδιο σενάριο με το περσινό εξελίσσετε ο αγώνας στη Σουηδία. Η σημερινή 3η μέρα ολοκληρώθηκε με αλλαγές στη γενική κατάταξη, όσον αφορά τη δεύτερη θέση και πίσω.

Η πρώτη θέση προς το παρόν είναι κατειλημμένη από τον Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe), ο οποίος όπως και πέρσι θα ξεκινήσει την τελευταία μέρα με προβάδισμα νίκης. Άντεξε στην ασφυκτική πίεση που του άσκησε ο Craig Breen (Citroen C3) και αύριο η αποστολή του είναι να διατηρηθεί μπροστά στις τρείς ειδικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Ο Craig Breen εξελίσσετε σε ευχάριστη έκπληξη του αγώνα. Ο Ιρλανδός ξεκίνησε επιθετικά τη σημερινή μέρα καταφέρνοντας να περάσει τα δυο i20 Coupe των Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon. Παράλληλα μείωσε τη διαφορά του από την κορυφή στα 4.2 δευτερόλεπτα όμως στη συνέχεια έχασε έδαφος. Παραμένει δεύτερος και αύριο έχει στη διάθεση του 52 αγωνιστικά χιλιόμετρα για να διεκδικήσει τη νίκη.

 

Τα δυο i20 των Andreas Mikkelsen και Hayden Paddon είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Το πιθανότερο είναι να μην εμπλακούν σε μάχη αύριο, καθώς υπάρχει περίπτωση να κάνουν το λάθος και έτσι να χαθούν πολύτιμοι βαθμοί για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Mads Ostberg με το δεύτερο Citroen C3 είναι στην πέμπτη θέση. Ο Νορβηγός δεν έχασε αλλά ούτε κέρδισε θέση σήμερα, έκανε όμως το μακρύτερο άλμα στο περίφημο Colin΄s Crest, καθώς προσγείωσε το C3 στα 42 μέτρα.

Οι Esapekka Lappi και Jari-Matti latvala (TOYOTA Yaris) βρίσκονται στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Ο τελευταίος ανέβηκε μια θέση καθώς πέρασε τον Suninen, όμως είναι πολύ μακριά από τον Lappi για να μπορεί να τον απειλήσει.

Πολύ άσχημα εξελίσσετε ο αγώνας για την M-Sport Ford. Η ψηλότερη θέση που κατέχει η ομάδα μέχρι στιγμής στον αγώνα είναι η όγδοη με τον Teemu Suninen. Ένατος είναι ο Ott Tanak, ο οποίος είχε τη στιγμή του στον αγώνα, καθώς στην13η ειδική διαδρομή έφτασε τον Kris Meeke ο οποίος είχε μηχανικό πρόβλημα και στην προσπάθεια του να τον περάσει κτύπησαν με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δρόμου χάνοντας δευτερόλεπτα και θέσεις.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο Sebastian Ogier (Ford Fiesta WRC). Ο πρωταθλητής δεν έκανε καμία προσπάθεια σήμερα για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο καθώς ξεκινούσε δεύτερος στις ειδικές με αποτέλεσμα και πάλι να σκουπίζει το δρόμο. Συνέχισε να χάνει χρόνο και σε συνδυασμό με ένα τετακε που είχε αύριο απλά θα κινηθεί σε χαλαρούς ρυθμούς με μοναδικό στόχο τους βαθμούς της power stage και τον τερματισμό στον αγώνα.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Ιάπωνας Takamoto Katsuta με Ford Fiesta R5 εξακολουθεί να προηγείται Ο οδηγός της Tommi Makinen Racing είναι πλήρως προσαρμοσμένος με τις συνθήκες του αγώνα και είναι έτοιμος να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία. Στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι τα δυο εργοστασιακά Skoda των Pontus Tidemand και Ole Veiby.

Τρεις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και ο Thierry Neuville έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φύγει νικητής από την Σουηδία.