Rally Italia Sardegna-Day 4: Θυμήθηκε τον καλό του εαυτό

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στη Hyundai μετά τη νίκη του Thierry Neuville στο ράλι Σαρδηνίας. Ο Βέλγος οδηγός κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό την τελευταία μέρα, κερδίζοντας μάλιστα τις δυο από τις τέσσερις ειδικές και πανηγύρισε στο τέλος τη δεύτερη του νίκη στην κατηγορία WRC και τρίτη για το Κορεάτικο εργοστάσιο.

Ο Jari-Matti Latvala όσο και αν ήθελε αυτή τη νίκη στο τέλος δεν τα κατάφερε, αφήνοντας τη Volkswagen χωρίς νίκη για ακόμα ένα αγώνα. Με το καλημέρα είδε τον Neuville να μεγαλώνει τη μεταξύ τους απόσταση και σωστά σκεπτόμενος δεν πίεσε και συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση.

Τρίτος έμεινε τελικά ο Sebastian Ogier. Η απόσταση που είχε από την κορυφή ήταν απαγορευτική για να επιδιώξει να την καλύψει και χωρίς να απειλεί ούτε να απειλείτε πέρασε χαλαρά από τις τρεις πρώτες ειδικές, κατάφερε όμως να κερδίσει την power stage εξασφαλίζοντας τρεις επιπλέον βαθμούς. Αυτός είναι ο τέταρτος συνεχόμενος αγώνας για τον πρωταθλητή που μένει χωρίς νίκη από τη μέρα που αγωνίζεται στη Volkswagen.

O Dani Sordo έκλεισε τη χθεσινή μέρα στην τέταρτη θέση την οποία διατήρησε και σήμερα. Ο Ott Tanak τερμάτισε στην πέμπτη και πίσω του ο πολύ καλός σήμερα Eric Camilli. Ο Γάλλος οδηγός της Ford ήταν στη μάχη της έκτης θέσης με το Hening Solberg και κατάφερε να επικρατήσει κερδίζοντας παράλληλα και μια ειδική διαδρομή.

Στην όγδοη θέση και πρώτος στην κατηγορία WRC 2 τερμάτισε ο Teemu Suninen. Ο Φιλανδός ήταν μακράν ο ταχύτερος καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και η νίκη ήρθε φυσιολογικά. Δεύτερος τερμάτισε ο Jan Kopecky και την τριάδα συμπλήρωσε ο Karl Kruuda.
Ο επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα γίνει  στην Πολωνία σε τρείς βδομάδες.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου