Porsche Carrera Cup GB – Brands Hatch 8ος γύρος : Κλείνει δυνατά την χρονιά ο Έλληνας

Με δυο φοβερές εμφανίσεις κλείνει το φετινό, και πρώτο για τον ίδιο, πρωτάθλημα του Porsche Carrera Cup Μεγάλης Βρετανίας ο Ευτύχιος Έλληνας. Μετά από τα δυο βάθρα του προτελευταίου γύρου της χρονιάς στο Silverstone, ο συμπατριώτης μας μπήκε και στον τελευταίο γύρο δυνατά, όπου οι ομάδες έτρεξαν για δεύτερη φορά στο Brands Hatch, αλλά στον σχηματισμό GP που αποτελεί ουσιαστικά ολόκληρη την πίστα!

Στα προκριματικά του πρώτου γύρου του σαββατοκύριακου, ο Tio κατάφερε να γράψει τον δεύτερο ταχύτερο γύρο της μέρας με τον Dan Cammish να τοποθετεί την 911 του στην Pole Position. Ο άλλος οδηγός της JTR, ομάδας του Έλληνα, Dino Zamparelli προκρίθηκε στην τρίτη θέση, τέσσερα εκατοστά πιο αργός από τον Ευτύχιο.
Στα προκριματικά του δεύτερου γύρου, η πίστα ήταν γενικά πιο αργή με τον Κύπριο να προκρίνεται τέταρτος.

Ο Ευτύχιος είχε πολύ καλή εκκίνηση στον πρώτο γύρο, με την πίστα να φιλοξενεί ακόμη κατάλοιπα της βροχής που έπεσε προηγουμένως, περνώντας στην πρωτοπορία την οποία πήρε, προσωρινά πίσω ο Cammish. Στην Druids ο Cammish υπέπεσε σε ακόμη ένα λάθος με αποτέλεσμα ο Tio να περάσει ξανά πρώτος.
Οι δυο τους αντάλλαξαν αρκετές φορές την πρώτη θέση αλλά ήταν ο Cammish που την κράτησε μέχρι την καρό σημαία, με τον Έλληνα να αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι αν δεν τον χτυπούσε η κακοτυχία στο μέσο της σεζόν, όχι μόνο θα πάλευε για νίκες αλλά και για το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας (μιας και ήδη στέφθηκε πρωταθλητής των Rookies φέτος). Στην τρίτη θέση πίσω από τους Cammish και Έλληνα τερμάτισε ο Tom Oliphant.


Στον δεύτερο γύρο του σαββατοκύριακου η πίστα ήταν στεγνή αλλά  υπήρχε η απειλή για βροχή. Η μεγάλη μάχη του αγώνα έμελε, φυσικά, να ήταν ανάμεσα στους Eastwood και Zamparelli που ήταν οι δυο διεκδικητές του τίτλου. Ο Έλληνας μαζί με τους Plato και Oliphant κατάφεραν να περάσουν τον Eastwood όταν ο ίδιος είχε επαφή με τον Plato. Η πίεση στους ώμους του Eastwood ήταν σίγουρα αφόρητη μιας και ο Zamparelli βρισκόταν σε θέση απλά να τερματίσει τον αγώνα και να σηκώσει τον τίτλο. Ο Charlie Eastwood όμως είχε ραντεβού με την μοίρα, και με πολύ καλή οδήγηση κατάφερε να προσπεράσει τον Plato και να τερματίσει τον αγώνα έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον Zamparelli, αλλά συνολικά καλύτερα αποτελέσματα, και να πάρει αυτός το πρωτάθλημα, με τον Tio να μαζεύει το δεύτερο βάθρο του (τρίτος) στον αγώνα αυτό αλλά και το τέταρτο συνεχόμενο. Έτσι ο Έλληνας έκλεισε την χρονιά στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κατακτώντας τον τίτλο των rookies αλλά και έξι βάθρα.