Porsche Carrera Cup GB: Εντυπωσίασε ο Έλληνας στον πρώτο του αγώνα

Ο Ευτύχιος Έλληνας εντυπωσίασε τους πάντες στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα Porsche Carrera Cup στη Μεγάλη Βρετανία, όπου μαζί με την JTR έβαλαν ψηλά τον πήχη από τον Νοέμβριο όταν δοκίμασαν για πρώτη φορά το φετινό αυτοκίνητο. Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πίστα Brands Hatch. Στον πρώτο προκριματικό γύρο ο Tio κατάφερε να γράψει τον έκτο ταχύτερο γύρο, ωστόσο κληρονόμησε την πέμπτη θέση μετά που η χρονομετρημένη προσπάθεια του Tom Oliphant ακυρώθηκε μιας και ο ίδιος παραβίασε τα όρια της πίστας στον γρήγορο γύρο του.

 

Στην πρώτη κούρσα ο Κύπριος άσος, στην παρθενική του εμφάνιση με sports car, πάλεψε αντάξια με τους πιο έμπειρους οδηγούς της κατηγορίας Pro (της ψηλότερης και δυσκολότερης στον θεσμό αυτό) καταλήγοντας στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης και στην όγδοη της κατηγορίας του.

Έχοντας πλέον «γευτεί» αγωνιστική δράση ο Tio, στον δεύτερο προκριματικό γύρο προκρίθηκε και πάλι στην έκτη θέση ωστόσο έδειξε στον αγώνα από τι είναι φτιαγμένος. Μετά την εκκίνηση, μπαίνοντας στην στροφή Graham Hill, κατάφερε να προσπεράσει τον Euan Mckay για να πάρει την πέμπτη θέση πριν ο Lewis Plato βγει εκτός πίστας προκαλώντας χάος με τις αποστάσεις των οδηγών.  Δείχνοντας ξανά το αγωνιστικό του ένστικτο, ο Tio εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας του Tom Oliphant, προσπερνώντας τον για την τέταρτη θέση (κάτι που στην συνέχεια αντιστράφηκε), με τον Έλληνα να τερματίζει στον δεύτερο αγώνα του με την JTR στο Brands Hatch στην πέμπτη θέση, γράφοντας μάλιστα και τον τέταρτο ταχύτερο γύρο της μέρας.

Μιλώντας για την πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό ο Ευτύχιος δήλωσε: «Ήταν ένα θετικό σαββατοκύριακο για μας. Όλοι όσοι τερμάτισαν μπροστά μας βρίσκονται στην τρίτη χρονιά τους στον θεσμό. Ξεκινήσαμε την σεζόν με μόλις έξι μέρες δοκιμών».

Νικητής και των δυο αγώνων στο Brands Hatch στην πρώτη συνάντηση του Porsche Carrera Cup GB ήταν ο δυο  φορές πρωταθλητής του θεσμού, Dan Cammish.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Donington Park στις 15 και 16 Απριλίου.