Palm trees rally 2017: Αγγίζει τον τίτλο ο Γαλαταριώτης

Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου είναι οι μεγάλοι νικητές του palm trees rally 2017. Εφοδιασμένοι με νέο όπλο, ένα Skoda Fabia R5 και τα δεδομένα υπέρ τους όπως διαμορφώθηκαν χθες πρώτη μέρα του αγώνα, ήταν πολύ δύσκολο να χάσουν τη νίκη σήμερα. Με τον κυριότερο τους αντίπαλο εκτός αγώνα, δεν ρίσκαραν σε καμία περίπτωση και παρά το σπινάρισμα που είχαν στην ειδική Κελιά-Αβδελλερό εντούτοις κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα τον ανταγωνισμό.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Γαλαταριώτη στον αγώνα της Λάρνακας, η οποία είναι μεγάλης σημασίας καθώς φέρνει το πλήρωμα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου.

Οι περσινοί πρωταθλητές Δημοσθένους-Λαός έτρεξαν στον αγώνα επίσης με καινούργιο αυτοκίνητο. Έδειξαν να προσαρμόζονται γρήγορα με το EVO10 R4 το οποίο απέκτησε ο Χρήστος πριν από μερικές βδομάδες και δίκαια τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Η διαφορά δυναμικότητας του αυτοκινήτου από αυτό τους νικητές ήταν εμφανής και ο τερματισμός στο βάθρο τους αφήνει πλήρως ικανοποιημένους.

Με σωστή στρατηγική κινήθηκαν σήμερα και οι Πολυκάρπου-Winter. Δεν είχαν το ρυθμό για να απειλήσουν τα προπορευόμενα πληρώματα και έξυπνα διαφύλαξαν την τρίτη θέση γενικής.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Παντελή-Χριστοδούλου, οι οποίοι έκαναν σταθερό αγώνα από χθες. Πέραν από την τέταρτη θέση κατάφεραν να κερδίσουν και την κατηγορία RC2 στην οποία συμμετείχαν.

Οι Ποσείδιας-Έρικσον τερμάτισαν πέμπτοι σημειώνοντας καλούς χρόνους τη σημερινή μέρα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιάγκου-Κωνσταντίνου μετά από σταθερή απόδοση που είχαν σε όλη τη διάρκεια του διημέρου. Οι Παφίτης-Τσιάκκας έτρεχαν μαζί για πρώτη φορά φέτος και κατάφεραν να τερματίσουν στην έβδομη θέση. Οι Σταύρος Ζήνωνος-Αντρέου Chris τερμάτισαν όγδοοι και παράλληλα πρώτοι στην κατηγορία RCS2. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Παύλου-Χριστοφόρου και Αντρέου-Πέρης.

Εξαιρετικές ήταν οι μάχες στη δικήνητη κατηγορία οι οποίες συνεχίστηκαν και σήμερα. Οι Παντελή-Νικολαΐδης οδηγώντας ένα Ford Fiesta R2 κατάφεραν με μεγάλη αντεπίθεση σήμερα να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και να κερδίσουν την κατηγορία.

Οι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος έμειναν δεύτεροι με το νέο τους απόκτημα ένα Honda Civic. Αντιμετωπίζοντας μηχανικό πρόβλημα στην ειδική Αβδελλερό-Πετροφάνι προτίμησαν να μην ρισκάρουν για τη νίκη και έξυπνα μάζεψαν πολύτιμους βαθμούς οι οποίοι τους έδωσαν το φετινό πρωτάθλημα.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου με τους Τανούση-Χριστοδούλου και Φανή Junior-Φιληππιδη να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Το σημερινό σκέλος δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Χειλιμίντρης-Κυριάκου, Κυριάκου-Αριστείδου, Κων/νος και Μάριος Ζάκου και οι Dimi και Maria Morozova.

Ο τίτλος του φετινού πρωταθλητή θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα που θα γίνει τον Δεκέμβριο στη Λεμεσό. Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου έχουν ισχυρό προβάδισμα και μια μοναδική ευκαιρία για να στευθούν πρωταθλητές. Δύσκολα είναι τα δεδομένα για τον Τσουλόφτα  ο οποίος όμως εξακολουθεί να ειναι στη μάχη του τίτλου.

Ραντεβού στη Λεμεσό λοιπόν για να μάθουμε τον νέο παγκύπριο πρωταθλητή ράλι για το 2017.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου Μιχάλης Κοντογιώργης Κούλλης Κυριάκου