Palm trees rally 2016: Τέρμα το γκάζι

Εντυπωσιακά ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη Λάρνακα οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου, αφού ξεκίνησαν με τέρμα το γκάζι και σταμάτησαν τον φρενήρη ρυθμό που είχαν στον αγώνα με το πέρας και της τελευταίας ειδικής διαδρομής. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κέρδισαν όλες τις ειδικές του αγώνα, φτάνοντας άνετα στη δεύτερη νίκη στη σεζόν και ισοβαθμούν πλέον με τους Αντωνίου-Πιερή στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 51 βαθμού

Από την πλευρά τους το πλήρωμα της ENEOS PSALTIS  Αντωνίου-Πιερή, δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να τους απειλήσουν, έγραψαν όμως δεύτερους χρόνους σε επτά από τις οκτώ ειδικές διαδρομές του αγώνα, εξασφαλίζοντας τους βαθμούς της δεύτερης θέσης, παραμένοντας παράλληλα πρώτοι, διατηρώντας βάσιμες ελπίδες για ακόμα ένα πρωτάθλημα.

Εκπληκτική μάχη έγινε για τη τρίτη θέση με τους Χριστοφή-Σιάλο και Παναγιώτη Γιάγκου-Λεωνίδα Χριστοφή. Και οι δύο έθεσαν τον πήχη ψηλά στον αγώνα της Λάρνακας και η εξέλιξη του άφηνε ανοικτή την τρίτη θέση του βάθρου. Μέχρι την τρίτη ειδική οι Χριστοφή-Σιάλος βρίσκονταν τρίτοι με τους Γιάγκου- Χριστοφή να αντιδρούν και να περνούν αυτοί στην τρίτη θέση στο τέλος του πρώτου σκέλους. Με την ολοκλήρωση της πέμπτης ειδικής τα δυο πληρώματα χώριζε μόλις ένα δευτερόλεπτο και προμηνυόταν μεγάλη μάχη στις ειδικές που ακολουθούσαν, όμως στη Λάγια 1 (SS6) οι Γιάγκου- Χριστοφή αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα, χάνοντας αρκετό χρόνο, και μη μπορώντας να το επιδιορθώσουν αναγκάστηκαν να αποχωρίσουν από τον αγώνα. Έτσι οι Χριστοφή-Σιάλος κατέλαβαν την τρίτη θέση του βάθρου στον πρώτο τους αγώνα σαν πλήρωμα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Ζήνωνος-Χρυσοστόμου με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου από τους πέμπτους Κώστα και Μάριο Παύλου. Το πλήρωμα του EVO 6 αν και είχε άνετο προβάδισμα όμως στην τελευταία ειδική καρδιοχτύπησαν καθώς αντιμετώπισαν ηλεκτρικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετό χρόνο και παραλίγο την τέταρτη θέση. Παράλληλα ήταν και οι νικητές της κατηγορίας RC6.1. Απεναντίας οι αδερφοί Παύλου στον πρώτο τους αγώνα ράλι, είχαν σταθερή απόδοση και η πέμπτη θέση μόνο επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί. Έκτοι τερμάτισαν οι Γιάγκος Γιάγκου-Αντρέας Νέστορος μπροστά από τους Υπερμάχου-Καραντώνη. Οι δεύτεροι ήταν ο νικητές στην κατηγορία RCS 2. Στην ένατη θέση πλασαρίστηκαν οι Ορφανού-Ιακώβου και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου οι οποίοι κέρδισαν άνετα και την κατηγορία αυτοκινήτων με κίνηση στους δυο τροχούς και την κατηγορία RC4. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι νεαροί Τανούσης-Γρηγορίου. Αγώνα με αγώνα δείχνουν ταχύτεροι και αυτό μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι, δίνοντας νέο χρώμα στην κατηγορία. Την τρίτη θέση κατάλαβαν το ζεύγος Morozov-Morozova. Τερμάτισαν επίσης τον αγώνα οι Κωνσταντίνος και Σάββας Ζάκου και οι Starikovich-Ζολι. Ζάκου και οι Starikovich-Ζολι.

 

Τα όνειρα νίκης για τους Πολυκάρπου-Winter γκρεμίστηκαν νωρίς, καθώς αποχώρησαν στα μέσα της πρώτης ειδικής διαδρομής από μηχανικό πρόβλημα. Δεν χάθηκε τίποτα όμως καθώς υπάρχουν αρκετοί βαθμοί στο τραπέζι με τρείς αγώνες να απομένουν, αρχής γενομένης από το Cyprus Rally, ενός αγώνα που στη βαθμολογία μπορεί να δούμε ανακατατάξεις. Δεν ολοκλήρωσαν επίσης οι Αγαθοκλέους-Αυγουστή (Φωτιά), Leo-Oakley (έξοδος), Χαραλάμπους-Πουγιούκκας (έξοδος), Λαμπριανίδης-Γραμμένος (έξοδος), Ιακώβου Μιχάλης-Ιακώβου Χαράλαμπος (turbo) και οι Αντρέου-Πέρης. Δεν ξεκίνησαν οι Λίτσα Γιάγκου-Ελένη Ηλία.

Αποτελέσματα
Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι είναι το Cyprus Rally στις 7-9 Οκτωβρίου.
Κείμενο: Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες:Στάθης Ευσταθίου / Μιχάλης Κοντογιώργης